19 december 2022

Kubus biedt gratis lessen in tijden van crisis

Dat het voor sommige gezinnen steeds moeilijker wordt om de rekeningen te betalen, merken ze ook bij Kunst- en Cultuurcentrum De Kubus in Lelystad. Voor cursisten die willen opzeggen omdat ze door de extreme inflatie en hoge energieprijzen geen geld meer hebben voor muziek- dans, zang, beeldend of musicalles, is er een oplossing. Dankzij het Fonds Sport & Cultuur kan Kubus de lessen gratis aanbieden. ‘Het beoefenen en genieten van kunst en cultuur is juist voor iedereen, ongeacht je financiële situatie’, zegt directeur-bestuurder Alex van Zijl.

Het Fonds voor Sport & Cultuur biedt uitkomst als er thuis te weinig geld is voor sport- en cultuurles. Niet alleen sport, ook voor muziek, dansen, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Het fonds betaalt het cursusgeld en ook eventuele materialen, zoals danskleding of de huur van een instrument. Niet alleen voor kinderen en jongeren, ook voor volwassenen.

Kunst en cultuur voor iedereen
‘Wij vinden het als Kubus erg belangrijk om iedereen in Lelystad een podium te kunnen bieden om actief met kunst en cultuur bezig te zijn’, zegt directeur-bestuurder Alex van Zijl van De Kubus. ‘In deze tijden van crisis zijn we ongelofelijk blij dat we via het Fonds voor Sport en Cultuur iedereen kunnen helpen. Juist nu is het belang van het fonds groter dan ooit.’ Op de website van de Kubus is te vinden aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de bijdrage.

Coördinator Loek Kuijpers van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevoland voegt daaraan toe: ‘Mensen denken al gauw: daar kom ik niet voor in aanmerking of ze schamen zich om zich aan te melden. Dat is écht nergens voor nodig. Daar is het fonds nou juist voor opgericht.’ Hij sluit af met een dringende oproep: ‘Doe een beroep op het Fonds voor Sport en Cultuur. Jong of oud? Dat maakt niet uit!’

Aanmelden
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een bijdrage voor kunst- en cultuurlessen bij de Kubus? Op onze website staat alle informatie in een handig overzicht. In een paar stappen kun je jezelf of je kind(eren) aanmelden via een intermediair.