3 april 2023

Kringloopwinkel De Groene Sluis geeft winst weg aan goede doelen

Ruim 100.000 euro deelde Kringloopwinkel De Groene Sluis vrijdagavond uit aan verschillende goede doelen uit Lelystad en omgeving. Vertegenwoordigers namen de bedragen in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in de goed gevulde theaterzaal van De Kubus.

Het was de tiende keer dat de kringloopwinkel haar winst uitkeerde aan goede doelen. “Vorig jaar mochten we 50.000 euro weggeven, nu het dubbele”, aldus een tevreden Janneke Pikkert van De Groene Sluis. In totaal ontvingen 48 organisaties bedragen die varieerden van enkele honderden tot duizenden euro’s. “Goede doelen in alle genres, van culturele organisaties tot goede doelen die voor kinderen, jongeren of juist ouderen werken.”

Foto: Het was de tweede keer dat er een ton uitgedeeld kon worden. Op de foto: Janneke Pikkert (De Groene Sluis) en wethouder Sjaak Kruis. ©Fotostudio Wierd.

Wim Cruiming, directeur van De Groene Sluis, is trots op het bereikte resultaat. “De Groene Sluis is nu weer op het niveau van voor Corona. We zijn dankbaar dat er zoveel mensen uit Lelystad ervoor kiezen hun goederen naar ons te brengen. Het wordt door hen gewaardeerd dat wij onze winst uitdelen aan goede doelen. Onze grote groep vrijwilligers die elke dag actief is bij het innemen, sorteren, prijzen en verkopen van de goederen maakt dit mogelijk.”

Verjaardagstaartjes
Er ging onder meer geld naar Live your Dream Foundation, een organisatie die bootreizen maakt met jongeren waarvan een ouder is overleden, en naar het Parkinson Café dat er een dagje uit met mantelzorgers mee gaat organiseren. Ook de stichting Taartjes voor Lelystad kreeg een donatie, waarvan taartjes gemaakt worden voor mensen die hun kinderen geen taart kunnen geven voor hun verjaardag. Volgens Pikkert had de avond nog een belangrijk neveneffect. “Hier zijn honderd mensen van goede doelen bij elkaar. Ze zien elkaar en leren elkaar een beetje kennen. Zo kunnen goede doelen elkaar gaan versterken en in de toekomst van elkaars ervaringen profiteren.”