22 mei 2021

Jong en oud verbinden met groene vingers

Senioren met groene vingers verzorgen samen met kinderen van BSO Kindercentrum Fitte Kanjers planten rondom het kunst- en cultuurcentrum De Kubus in Lelystad. Het contact tussen 55-plussers en kinderen staat hierbij centraal.

Foto: Wethouder Luc Baaten gaf donderdag het startsein en plantte samen met kinderen de eerste nieuwe struik. Fotostudio Wierd.

De plantenbakken worden gevuld met groene vaste planten, sierplanten, bloemen en eetbare planten, die wekelijks verzorgd worden. Een mooi initiatief om in deze tijd verbinding te zoeken tussen jong en oud met de leefomgeving.

Wethouder Baaten: ‘Van een groene omgeving wordt iedereen blij. Het past ook prima bij onze ambitie als hoofdstad van de nieuwe natuur. En wat ik ook zo leuk vindt is dat het een project is voor jong en oud. Zo leren we van elkaar, want het gaat hierbij niet alleen om een leefbare omgeving maar ook om wat eetbaar is uit de natuur. Gelukkig is daar tegenwoordig meer oog voor, want een tomaat groeit niet in een bakje uit de supermarkt. Je moet voor planten en je omgeving zorgen en ernaar omkijken, ook dat aspect is heel belangrijk’.

Nazet Acherrat van Kindercentrum Fitte Kanjers: ‘Het is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen om bezig te zijn met de natuur en hun handen. Nu zijn ze samen met een maatje verantwoordelijk voor een plantenbak’.

Project Groene Vingers
Kindercentrum Fitte Kanjers (gevestigd in De Kubus) adopteert in samenwerking met Stichting de Kubus 21 plantenbakken en een plantvak rondom het gebouw De Kubus in het kader van het project Groene Vingers. De gemeente Lelystad heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld vanuit www.mensenmakendebuurt.nl.

Deelnemen aan project
Aanmelden als vrijwilliger kan nog steeds, klik hier.