3 maart 2023

Iraakse kunstenaar Athraa Al-Mufti exposeert in De Kubus

Beeldend kunstenaar Athraa Al-Mufti exposeert haar schilderijen in De Kubus. De Iraakse stond eerder op tentoonstellingen in Spanje, Griekenland, Dubai en Amsterdam. Op vrijdag 17 maart a.s. om 14.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend. De tentoonstelling is al te bezoeken.

Athraa kwam in 2008 als vluchteling vanuit Irak naar Nederland en woont tegenwoordig in Lelystad, samen met haar man en vier kinderen. Ze maakt schilderijen en mozaïeken vanuit huis, maar ook in buurtateliers ‘t Lapp en De Bolder. Athraa studeerde af aan de Fine Art Academy in Bagdad en deed daarna mee aan verschillende tentoonstellingen in Europa. En nu dus in De Kubus, zodat iedereen in Lelystad van haar kunst kan genieten.

De schilderijen van Athraa bevatten veel kleur en verschillende texturen. Er zijn taferelen uit Bagdad, stadsgezichten met moskeeën en koepels, maar ook meer abstracte werken. ‘Ik schets wat ik in mijn gedachten heb. Ik werk in mijn schilderijen met acrylverf, maar ook met stenen en glas. Ik houd ervan om de kunst van oudere beschavingen met de moderne te combineren. De laatste tijd werk ik ook aan mozaïek en breng ik met kunst mijn gedachten op een andere manier in beeld,’ vertelt Athraa.

De expositie is tijdens de reguliere openingstijden van De Kubus tot eind maart gratis te bezoeken. Door het jaar heen zijn er verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Deels worden deze ingevuld door eigen cursisten. Ook de Kunstuitleen, die gevestigd is in De Kubus, exposeert enkele weken. Tour of Art opent in september een tijdelijke tentoonstelling. Kubus is er voor iedereen en zorgt ervoor dat jong en oud, beginner en gevorderde, mensen met en zonder beperking kan genieten van een breed kunst- en cultuuraanbod.