20 juni 2022

Inschrijving vakantieweken voor kinderen uit minimagezinnen gestart

Kinderen van gezinnen in Lelystad die het niet zo breed hebben, kunnen toch op een soort van vakantie dankzij het project Summer’s Cool. Voor vijf euro per kind kunnen ze vijf dagen een dagprogramma volgen met onder meer trampolinespringen, zwemmen en workshops. De inschrijvingen voor Summer’s Cool zijn inmiddels geopend.

In totaal is er dit jaar plek voor 120 kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot en met 12 jaar. Zij worden verdeeld over twee groepen van 20 kinderen per week. De drie kampen vinden plaats in de periode van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus 2022. Klik hier om je in te schrijven.

Summer’s Cool zorgt ervoor dat kinderen uit minimagezinnen toch op vakantie kunnen. “Het is zo belangrijk om ook deze kinderen een mini-vakantie te kunnen bieden. Zo doen ook zij in ieder geval iets leuks in hun zomervakantie”, zegt projectleider Jiska van der Molen. Het thema van deze editie is ‘Zoek de verbinding’.

De vakantieweken worden georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad, Kubus Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad.