19 juni 2023

Iktoon brengt Lelystads jong talent tot leven op zaterdag 24 juni

Juni is de maand van de amateurkunst. Amateurkunst moet gezien worden én dichter bij de mensen worden gebracht. Op zaterdag 24 juni is het jonge talent van Lelystad te bewonderen op twee buitenpodia in het centrum van Lelystad.

Aino Merits, intendant Amateurkunst bij Kubus, is de initiatiefnemer en organisator van Iktoon. Zij biedt Lelystadse amateurtalenten de mogelijkheid om hun passie te delen met de inwoners van Lelystad. Op zaterdag 24 juni zijn er onder andere dans-, muziek- en zangoptredens te zien van jonge talenten op een buitenpodium bij het terras van Le Journal en bij het terras van bioscoop Kok-Experience.

Swingende muziekoptredens bij Le Journal
Tussen 13.00 en 15.00 uur zijn op het podium bij Le Journal slagwerkgroepjes en de swingende muziekbands Jammed en Divertido te zien en te beluisteren. Allen staan onder leiding van niemand minder dan Kubusdocent Dennis Chamman. Hij weet als geen ander jong talent bij elkaar te brengen en samen te laten spelen. Jammed en Divertido zijn uitgegroeid tot swingende en bekende Lelystadse muziekformaties. Jammed is een vijfkoppige allround vriendenband. Hun repertoire bestaat onder andere uit pop, rock, latin, jazzy en Nederlandstalige hits. Divertido is een latin jazz band waarbij je niet stil kunt blijven staan. Met een breed repertoire van nummers uit onder andere Zuid-Amerika ben je verzekerd van puur luisterplezier.

Dansspektakel bij het terras van Kok-Experience
Ook tussen 13.00 en 15.00 uur is er op het podium bij het terras van Kok-Experience Lelystads Jong Talent te bewonderen. Naast danstalenten van Ballet- en Dansschool Reflex, Energetic Crew en Buikdanseressen onder leiding van Hélène Boedrie, toont Lion Ben Salem een geheel nieuwe choreografie. Lion heeft zijn danspassie in Lelystad ontdekt en heeft het afgelopen jaar bij de 5 o’clock class op de Academie voor Dans en Theater verder kunnen ontwikkelen. Voor Iktoon heeft hij een nieuwe choreografie gemaakt. Ook te zien zijn de winnaars van Kunstbende op het gebied van dans en taal, evenals zangeres Donita, die heeft deelgenomen aan Active in Art.

Iktoon is een jaarlijks terugkerend evenement in vele gemeenten en dé happening voor iedereen die zich bezighoudt met kunst en cultuur. De passie van amateurkunstenaars staat centraal en iedereen wordt uitgenodigd om dit plezier te ervaren. Amateurs tonen hun kwaliteiten en maken kennis met andere liefhebbers van amateurkunst.

Meer info over het programma? Klik hier.