26 februari 2024

Groot circusfeest met Peuter Kleuter Festijn

Afgelopen weekend verwelkomde De Kubus voor de 16e keer de allerkleinste cultuurliefhebbers. Op zaterdag 24 februari kwamen gezinnen samen om te genieten van een dag vol circusavontuur en creatieve ontdekkingen tijdens het uitverkochte Peuter Kleuter Festijn.

Fotostudio Wierd

Een dag vol circusfeest
Het evenement, dat dit jaar in het teken stond van het circus, bood een breed scala aan culturele activiteiten en voorstellingen. Van het ontdekken van circustalenten met Circus Tadaa! tot het bijwonen van professionele theaterproducties zoals ‘De Magische Kast’, ‘Maximilian geeft een feestje’ en ‘Poppentheater Sofie en Najib vieren feest’, er was voor iedereen iets te beleven.

Creatieve workshops
Naast de voorstellingen konden bezoekers deelnemen aan verschillende workshops, waaronder beeldende kunst, dans en muziek, allemaal geleid door getalenteerde docenten van De Kubus. Ze vonden het heerlijk om even lekker te bewegen, te zingen of te knutselen. Ook de interactieve voorleesactiviteit ‘Ssst de tijger slaapt’ van FlevoMeer Bibliotheek werd met enthousiasme ontvangen door het publiek.

Cultuur verrijkt je leven
“Het is fantastisch om te zien hoe kinderen al dansend, knutselend, musicerend en vooral spelenderwijs hun eerste stappen zetten in cultuur. Het verrijkt je leven. Het is een eer om hier als wethouder een klein beetje aan te mogen bijdragen”, aldus wethouder kunst en cultuur Sjaak Kruis. De wethouder gaf het startsein van het Festijn door een spectaculaire circustruc te laten zien aan alle kleintjes en hun ouders.

Wethouder Sjaak Kruis opent samen met de jonge bezoekers het Peuter Kleuter Festijn. ©Fotostudio Wierd