3 maart 2020

Flevoland danst samen tijdens Dance Gathering

Zondag 1 maart 2020 was het weer zo ver: Dance Gathering Flevoland! Dé jaarlijkse dag waarop dansend Flevoland elkaar ontmoet, samen leert en samen danst. Ongeveer 100 jonge dansers kwamen uit alle hoeken van Flevoland naar De Kubus in Lelystad.

Van hiphop tot klassiek
In de ochtend volgden de enthousiaste dansers drie supervette workshops van top-dansdocenten uit het hele land:

  • Hiphop door Victoria Ossipova, 5 O’ Clock Class
  • Klassiek door Wendy Paulusma, Het Nationale Ballet
  • Repertoire vs. Impro door Rami Tadrous, Le Ballet du Rhin
  • Mix Styles door Jeanne van Beek, 5 O’ Clock Class
  • Choreo-maken door Rein Luuring, éénvijfvijf

Drie winnaars tijdens de danswedstrijd
Na de workshops en een gezellige lunch was het tijd voor een beetje competitie: de danswedstrijd. In een volle Kubus-theaterzaal lieten de Flevolandse dansers een korte choreografie zien, die zelf hebben gemaakt of door een choreograaf/dansdocent gemaakt is. Deelnemen kon als solist of in groepsvorm.

Gewoonlijk is er één prijs voor de beste zelfgemaakte dansprestatie. Dit jaar vond de vakjury, samengesteld uit de dansdocenten, dat er twee winnaars aangewezen moesten worden: Lion Ben Salem en Auréie Morel van Maurik. Beide winnaars zijn 12 jaar en komen uit Lelystad.

De prijs voor de beste choreografie ging dit jaar naar ‘Verloren’, gedanst door de groep Kubus 15+ van Kubus dansdocent Maaike Hazelaar.

Over Dance Gathering Flevoland
Dance Gathering Flevoland is een initiatief van Kunstlink Flevoland (onderdeel van Stichting de Kubus) om jonge dansers samen te brengen, elkaars werk te zien en hun talent verder te ontwikkelen. Dance Gathering wordt in samenwerking met Agora Theater, URBN Village, Theater Posa en Kunstbende Flevoland georganiseerd en uitgevoerd samen met de Flevolandse dansscholen.