9 februari 2023

Flevoland danst samen in de Kubus tijdens Dance Gathering

Zondag 5 februari jl. heeft er weer een spectaculaire editie plaatsgevonden van Dance Gathering Flevoland. Dé jaarlijkse dag waarop dansend Flevoland elkaar ontmoet, samen leert en samen danst. Jonge getalenteerde dansers zijn vanuit heel Flevoland naar Kubus afgereisd om workshops te volgen en deel te nemen aan de danswedstrijd.

Dansworkshops van afro tot modern 
Vijf fantastische dansdocenten gaven workshops aan de jonge dansers. Tijdens de workshops leerden de jongeren om het beste uit zichzelf en hun danskunsten te halen. De deelnemers konden kiezen uit vijf workshops: afro, klassiek, modern, freestyle & locking en mixed styles.

De twee grote winnaars tijdens de wedstrijd 
Na de workshops en een gezellige lunch, was het tijd voor de danswedstrijd. De jongeren konden in groepsvorm of als solist meedoen. In de Kubus-theaterzaal lieten de Flevolandse dansers hun dansmoves zien. Deze dans hebben ze zelf gemaakt of is door een choreograaf/dansdocent gemaakt. Tijdens de optredens konden de ouders/verzorgers van de jongeren meekijken met de danswedstrijd.

Na alle optredens gingen de jury leden in beraad en werden er twee prijswinnaars aangekondigd. Het dansduo Kiki Voormolen en Floor Koller uit Lelystad won de prijs voor de beste dansprestatie. Het duo Alissa Offermans en Nicole Laan (Lelystad) uit de Kubus-groep van dansdocent Ingrid Krabbe won de prijs voor de beste choreografie.  

Over Dance Gathering Flevoland
Dance Gathering Flevoland is een initiatief van Kunstlink Flevoland om jonge dansers samen te brengen, elkaars werk te zien en hun talent verder te ontwikkelen. Dance Gathering wordt in samenwerking met Agora Theater, Theater Posa en Kunstbende Flevoland georganiseerd en uitgevoerd samen met de Flevolandse dansscholen.