7 maart 2023

De Kubus omgetoverd tot een groot sprookjesbos voor de allerkleinsten

Kubus opende dit weekend voor de 15e keer haar deuren voor de allerkleinste cultuurliefhebbers. Zo’n 500 peuters en kleuters vermaakten zich opperbest als ridder of prinses tijdens het Peuter Kleuter Festijn.

Dat het thema dit jaar ‘sprookjesbos’ was, daar kon je niet omheen. Voor de deur konden de kleintjes al kennismaken met Roodkapje, Assepoester, Yasmine, Doornroosje, Tinkerbel en de heks. Eenmaal binnen kwamen ze terecht in een groot spookjesbos en genoten ze van een kikker- en paardenrace, toveren bij de grote prinsessenstoel en snoepjes plakken op het huis van Hans en Grietje.

De peuters en kleuters konden daarnaast meedoen met verschillende workshops: dans, muziek, theater en beeldende kunst. Ze vonden het heerlijk om even lekker te bewegen, te zingen of te knutselen met klei en natuurlijke materialen. In de hoek van GO! Kinderopvang konden de kinderen (en ouders) even uitrusten en bij de voorleesactiviteit Anton kan toveren, verteld door Marijke van bibliotheek FlevoMeer, gingen de kinderen helemaal op in het verhaal. Met ook nog eens drie voorstellingen: Roodkapje en Wolf, Deze Ridder zegt Nee en als afsluiting de familievoorstelling ‘Hans en Grietje’ zaten de meeste bezoekers zo vol van indrukken, dat ze daarna moe, maar voldoen naar huis gingen.

‘Ik vind het ontzettend goed dat je al dansend, knutselend, musicerend en vooral spelenderwijs je eerste stappen zet in cultuur. Het verrijkt je leven. Het is een eer om hier als wethouder een klein beetje aan te mogen bijdragen’, aldus wethouder Kunst en Cultuur Sjaak Kruis. De wethouder gaf het startsein van het Festijn door verkleed als koning met alle peuters en kleuters De Kubus in te gaan.

Foto: Wethouder Sjaak Kruis opent samen met de jonge bezoekers het Peuter Kleuter Festijn. ©Fotostudio Wierd