7 juni 2022

Cursusaanbod gereed voor Lelystad

De voorbereidingen voor het nieuwe cursusseizoen zijn afgerond: de website staat bomvol nieuwe lessen en cursussen. Iedereen die het leuk vindt kan muziek-, zang- toneelles of beeldende cursus volgen in De Kubus. Voor ieder wat wils: akoestische gitaar, drums, dwarsfluit, tekenen, edelsmeden, dansen, musical en nog veel meer.

Weet je niet wat je wilt? Geen probleem
Naast de knipkaart voor volwassenen, is er nu ook een knipkaart voor zang of muziekles voor jongeren vanaf 16 jaar. Je neemt van tevoren een aantal lessen af en spreekt samen met de docent af wanneer je die komt volgen. Ideaal als je iets wilt uitproberen. Ook komen er weer volop nieuwe workshops en (korte) cursussen aan. Houd de website in de gaten!

Inschrijven via de website
Inschrijven kan vanaf nu en heel gemakkelijk via de website van Kubus: klik hier.

Jeugdfonds Sport en Cultuur: nu ook voor volwassenen
Het volgen van een culturele les of cursus is niet voor iedereen een logische keuze. Soms past het simpelweg niet binnen het budget. Kubus vindt het belangrijk om juist iedereen in Lelystad een podium te kunnen bieden en actief met kunst en cultuur bezig te zijn. Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen jeugd en jongvolwassenen geld aanvragen om dit ook te kunnen doen. Dit bestaat al enige tijd. Nieuw is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VFSC). Dit fonds maakt cultuur (en sport) mogelijk voor mensen vanaf 27 jaar en ouder die leven rond het bestaansminimum.

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een (schuld)hulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst. Een intermediair is te vinden op: www.volwassenenfonds.nl. Voor jeugd en jongeren (t/m 27 jaar) is geld aan te vragen via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/flevoland.