15 maart 2022

Brede provinciale samenwerking voor inspirerend cultuuronderwijs

Wist jij dat CultuurPlus mogelijk is geworden door een brede provinciale samenwerking? CultuurPlus is het Flevolandse programma binnen de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 (CmK). Door deze samenwerking kunnen basisschoolkinderen in Noordoostpolder, Urk, Lelystad, Dronten en Zeewolde betekenisvol en inspirerend cultuuronderwijs krijgen.

Voor het Flevolandse CmK-programma werken wij samen met FleCk, Theatergezelschap Bontehond, en onze collega-instellingen De Meerpaal in Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Urk en Noordoostpolder en Verbeelding&Co in Zeewolde.

Binnenkort start de inschrijving voor het nieuwe schooljaar. Om dit moment te markeren, tekenden de bestuurders van de culturele instellingen, samen met de wethouders van de vijf deelnemende gemeenten en de gedeputeerde Kunst en Cultuur van provincie Flevoland voor inspirerend cultuuronderwijs op Flevolandse basisscholen. Kijk en luister in de video hieronder hoe de bestuurders denken over de kracht van kunst en cultuur en de provinciale samenwerking.

Meer informatie over CultuurPlus vind je op www.cultuureducatieflevoland.nl/cultuurplus. CultuurPlus wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Flevoland en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Inspirerend cultuuronderwijs op Flevolandse basisscholen

Inspirerend cultuuronderwijs op Flevolandse basisscholen

De kracht van kunst en cultuur en de provinciale samenwerking