31 januari 2023

Bigband Friesland uit Leeuwarden wint 10e Bigband Festival Lelystad

Het was weer ouderwets swingen in De Kubus afgelopen zaterdagmiddag. Zes bigbands, uit alle windstreken, speelden een swingend en afwisselend repertoire voor een volle zaal tijdens het lustrum van Bigband Festival Lelystad.

Het publiek beloonde ieder optreden met een daverend applaus en aan het eind van de middag gaven de drie koppige jury, Henk Meutgeert, ​​Sebastian Ohm en Jan Wessels, ​alle bands met een positieve en eerlijke beoordeling.

Wethouder Sjaak Kruis reikte de eerste prijs uit aan Bigband Friesland. De jury was vol lof over de band om het afwisselende en uitgebreide repertoire met moderne bigband stukken. Shireen Poelstra nodigde namens het Sea Bottom Festival de winnaar uit voor een optreden op 16 september a.s. in het Agora Theater Lelystad.

De solisten prijs ging dit jaar naar de zeer getalenteerde zanger Dennis Coppen uit Lelystad. Hij werd uitstekend begeleid door de Lelystadse Bigband The Q-Buskers, de huisband van Kubus.

Wethouder Kruis roemde het jaarlijkse Bigband Festival dat een stijgende landelijke bekendheid heeft gekregen: “Verenigingen als de Bigband zorgen er voor dat jong en oud samen plezier kunnen beleven en hun talenten kunnen ontdekken. We willen een stad zijn die inspireert, prikkelt en uitdaagt met culturele programma’s voor alle leeftijden, leefstijlen en interesses. Het Bigband Festival draagt daar een belangrijke steen aan bij!”