11 juli 2022

Bewoners en omwonenden Hanzeborg schitteren op het podium

Bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum Hanzeborg genoten zaterdag zichtbaar tijdens het optreden in De Kubus in Lelystad. ‘Dit concert was het hoogtepunt van een jaar samen zingen met elkaar’, vertelt projectleider Cobie Uilenreef van Woonzorg Flevoland enthousiast.

Ouderen genoten zichtbaar van het optreden dat zij gaven voor een volle zaal. ©Patricia Pietersen

Elke woensdagmiddag zingt de groep samen met orkestleider Gerard Poot van Kunst- en Cultuurcentrum de Kubus. Het plezier van samen muziek maken en de (mogelijk) positieve effecten hiervan op het welbevinden van deze mensen staat voorop. Het muzikale feestje van afgelopen zaterdag was voor alle betrokken de kers op de taart na deze gezellige repetitieperiode.

Begeleid door vrijwillig orkest 
Het koor, onder leiding van Gerard Poot en Klazina ten Wolde, zat tijdens het concert prominent op het podium van de theaterzaal in De Kubus. Achter hen liep de tekst op een beamer mee, zodat bezoekers mee konden zingen met het repertoire vol bekende nummers. Het koor werd begeleid door vrijwillige muzikanten die met een piano, blokfluit, dwarsfluit, klarinet en viool de instrumentale ondersteuning verzorgden. Het kinderkoor van basisschool de Kring trad ook op.

Muziek in de Polder 
Kubus en Woonzorg Flevoland werken samen aan het tweejarig project ‘Muziek in de Polder’. Hiervoor kregen zij subsidie van Het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dirigent Gerard werkte al eerder met ouderen, onder meer in het project Age Friendly Cultural City Lelystad. Hiermee wil Kubus ouderen laten genieten van de culturele mogelijkheden die Lelystad kent. Een leven lang kunst en cultuur! ‘Ouderen vinden het fijn om samen muziek te maken. Het is vooral heel gezellig, omdat je samen met anderen bent en je je hierdoor minder eenzaam voelt.’

De bewoners van Hanzeborg gaan door met samen zingen. Goed nieuws voor de bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum De Uiterton: ook hier worden vanaf september 2022 muziekmiddagen gehouden. ‘Mensen uit de omliggende wijken zijn van harte welkom om met ons mee te doen’, besluit Cobie Uilenreef.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstlink Flevoland.