3 juni 2021

Basisschoolleerlingen genieten van online theatervoorstelling

De uitbraak van het coronavirus en de gevolgen hiervan zijn ingrijpend, ook in het leven van kinderen. Reden voor het college van B&W om alle basisschoolleerlingen in Lelystad te trakteren op een theatervoorstelling!

Wethouder Onderwijs en Cultuur Madelon van Noort bood namens het college, en in samenwerking met Stichting de Kubus, afgelopen week twee culturele voorstellingen aan voor de onder- en bovenbouw. Een ware cultuurbeleving voor iedereen. De wethouder keek samen met leerlingen van De Vogelveste naar de voorstelling van Mark van Vliet “De reuze dwerg die een kopje kleiner wil zijn”. ‘Het was ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen reageerden. Ik ben blij dat we dit als college samen met Kubus hebben kunnen doen en hiermee een bijdrage hebben kunnen leveren aan cultuureducatie in het onderwijs.’ ‘Zowel Mark als Jasper zijn topartiesten die alles uit de kast hebben gehaald om de voorstellingen geschikt te maken voor deze streaming’, vult Gerty van Deursen, programmamanager School en Samenleving Kubus aan. ‘Volgend jaar hopen we alle kinderen weer in de theaterzaal van De Kubus te mogen ontvangen. Dan is de interactie en de belevenis nog groter’.

Wethouder Madelon van Noort geniet samen met leerlingen van De Vogelveste van de online theatervoorstelling. Een cadeau aangeboden door het college in samenwerking met De Kubus. Foto: Fotostudio Wierd. 

Twee voorstellingen
De onderbouw kon genieten van de voorstelling ‘De reuzedwerg, die een kopje kleiner wil zijn’, gespeeld door Mark van Vliet. Ivan is veel te groot voor een dwerg! Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

De bovenbouw zag de voorstelling ‘Straks komt er niemand op mijn feestje’, gespeeld door Jasper Smit. Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes.

Op 2 en 3 juni hebben gelijktijdig 81 groepen en ruim 2000 kinderen naar de voorstelling gekeken.