4 juli 2022

Aron Winter trapt toffe workshops Cultuur@CruyffCourts af

Aron Winter gaf vorige week de aftrap voor de gratis toffe workshops deze zomer. Dat deed hij – heel toepasselijk – op de naar hem vernoemde Cruyff Court in de Lelystadse Atolwijk. Daarna maakte hij een selfie met de kinderen. Ook wethouder Madelon van Noort was aanwezig. Zij gooide een voetbal naar de oud-profvoetballer, die hem het publiek in kopte.

Aron Winter maakt een selfie met de kinderen tijdens Cultuur@CruyffCourts. ©Fotostudio Wierd

Kinderen konden deze woensdagmiddag een workshop dans volgen en lekker in het zonnetje tekenen, schilderen en knutselen of gitaar leren spelen. De workshops worden georganiseerd door de Kubus. Professionals laten ze op een leuke, speelse manier kennismaken. Lessen die je overigens niet alleen bij de Kubus kunt volgen, maar bij verschillende dansscholen, theaterverenigingen en muziekdocenten uit Lelystad.

De volgende workshops zijn op 6 en 13 juli, 31 augustus en 7 en 14 september van 14.15 tot 16.45 uur op het Aron Winter Veld in de Atolwijk. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig. Willen de kinderen na deelname door, maar er is thuis geen geld? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de lessen. De inschrijving kan meteen ter plekke worden geregeld.

Dankzij een unieke samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation is Cultuur@CruyffCourts tot stand gekomen. Het project legt de verbinding tussen sport en cultuur, zodat nóg meer kinderen en jongeren zich kunnen uitleven op de Cruyff Courts.