2 januari 2020

Alex van Zijl nieuwe directeur Stichting De Kubus

Alex van Zijl (51) is per 1 februari 2020 de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting De Kubus in Lelystad. Hij is de opvolger van Akke Wiersma die in augustus 2019 afscheid nam. De afgelopen jaren was Van Zijl werkzaam als directeur van de dienst marketing en communicatie bij Hogeschool Saxion en daarmee verantwoordelijk voor de marketing en communicatie richting 3.000 medewerkers en 26.000 studenten.

Media-ondernemer
Van Zijl is als media-ondernemer sinds 2006 actief in de televisieproductie, marketing, communicatie en evenementen. Hij produceerde jarenlang voor alle landelijke omroepen en zenders een grote diversiteit aan tv-programma’s. In 2010 haalde hij als inwoner van Lelystad het live televisie-evenement Sta op tegen Kanker uit de Verenigde Staten naar de Agora, wat resulteerde in een van de meest succesvolle fondsenwervende acties voor KWF Kankerbestrijding. Na zijn carrière in de media stapte Alex over naar de goede doelensector, waar hij bijna 3 jaar directeur was van Stichting Orange Babies om zo bij te dragen aan de bestrijding van HIV in zuidelijk Afrika.

Innovatietrajecten
De afgelopen 14 jaar heeft Alex diverse innovatietrajecten geleid; van Stichting Orange Babies tot de dienst marketing en communicatie van de hogeschool. Veel ervaring heeft hij met het professionaliseren, herpositioneren en innoveren van organisaties. Stichting De Kubus, als organisatie op zoek naar vernieuwing en verandering, is verheugd om van zijn ervaring gebruik te kunnen maken.

Luister hier naar het interview op Omroep Flevoland.