25 juni 2020

AGORA en De Kubus bieden basisscholen een podium

De eerste optredens die het AGORA Theater sinds maart weer mogelijk maakte, zijn niet die van landelijk bekende artiesten, maar die van leerlingen uit het basisonderwijs. AGORA en De Kubus boden basisscholen uit Lelystad en omstreken de helpende hand door hen kosteloos een podium, een zaal en licht & geluidstechnici te bieden voor de jaarlijkse eindmusical van de groepen 8.

De leerlingen konden vanwege het coronavirus lange tijd niet oefenen voor de musical en daarnaast maakten de talloze veiligheidsmaatregelen een traditionele opvoering onmogelijk. Om de acteurs, actrices, zangers en zangeressen in de dop tóch te laten schitteren heeft AGORA samen met De Kubus de scholen verschillende alternatieven geboden; van filmopname (door het filmbedrijf KLEI) tot opvoering, mét of zonder publiek.

Er is zeer positief gereageerd op het initiatief van het Lelystadse theater en het Centrum van Kunst & Cultuur. Basisscholen De Kring, De Tjotter, De Windroos en De Sluis voeren er hun afscheidsmusical op en basisscholen De Laetare, De Triangel en De Meander vertonen hun afscheidsmusical via film op het grote doek. Zo genieten de leerlingen toch nog van een memorabele eindmusical en daarmee van een bijzondere afsluiting van hun basisschoolperiode.