Plannen voor het nieuwe jaar 2021

Plannen voor het nieuwe jaar 2021
Ondanks het coronavirus werken we gezamenlijk toe aan een inspirerend en bruisend 2021. Het wordt een spannend jaar met de hoop en verwachting dat we langzamerhand kunnen terugkeren naar ons ‘oude normaal’. Voor zover dat ook in 2021 niet kan, worden activiteiten digitaal en op afstand uitgevoerd. Hieronder al een tipje van de sluier van plannen en voornemens voor het nieuwe jaar 2021.

Plannen van de intendant amateurkunst en enkele anderen:

 • Een tweede Lelystadse Theateravond in samenwerking met de theatergroepen van Lelystad
  Met elkaar acteren, kennis en vaardigheden uitwisselen en elkaar een kijkje in de keuken laten nemen, waren de uitgangspunten van de eerste Lelystadse Theateravond. Dat smaakte naar meer. Ook voor de tweede Lelystadse Theateravond, gaat het er om elkaar te inspireren. Theater is en blijft een levendige en tot de verbeelding sprekende discipline.

 

 • De maand van de Amateurkunst in juni
  De maand van de Amateurkunst kan natuurlijk niet zonder optredens van koren, dansgroepen of orkesten. Of deze optredens digitaal of live gaan plaats vinden, voor klein of groot publiek toegankelijk zijn, dat is voor iedereen nog een verrassing.

 

 • LelySTART in het weekend van 10 en 11 september
  Samen met Theater Agora, Bibliotheek, Corneel en Kubus, maken we er in september weer een bijzondere gezamenlijke start van het culturele seizoen, hetzij digitaal, live of een combinatie van beide.

 

 • Huiskamerfestival in november
  Na het zeer succesvolle Huiskamerfestival Lelystad in 2018 en 2019, hebben we het festival in 2020 moeten annuleren. We staan te popelen om samen met alle zangers, muzikanten, dichters, goochelaars en bewoners van huiskamers, dit festival in november 2021 te organiseren.

 

 • Flevolandse Theatervereniging JTL nog steeds bruisend
  Alle groepen zijn druk in de weer om toe te werken naar hun presentaties aan het einde van het seizoen. Zo repeteren onder andere de volwassenen voor de musical Aladdin die 29 mei 2021 in de Agora gespeeld gaat worden, werkt de jongerengroep aan de productie SPIJT van Carry Slee en de jeugdgroep aan de musical Betoeterd. Meer weten over de activiteiten van de Flevolandse Theatervereniging kijk op de website.

 

 • De musicalafdeling van Kubus werkt aan vijf verschillende voorstellingen
  Voor deze vijf voorstellingen heeft het musicaldocententeam eigen scripts, liedteksten en choreografieën gemaakt, allemaal speciaal ontwikkeld voor de Kubus cursisten. Met de jongste spelertjes wordt “Mowgli en de Prinses” (5-7 jaar) geoefend, met de groep van 8-10 jaar “Pocahontas, de oude en de nieuwe wereld”, de spelers van 10-14 doen een bewerking van Mulan; “Mulan 3.0” en de jongeren van 14+ zijn aan de slag met het “Party at the Addams Family” en als laatste de volwassenen vanaf 18 jaar, zij spelen een nieuwe voorstelling: “The Prince of Egypt & Cleopatra”, met als onderliggend thema: de empowerment van vrouwen.
  Het musicalteam van Kubus: Maaike (dans) Sheila (zang) Pim (dans) Iris (kostuums/decor) en Ruth en Emilie (theater/regie/ scripts) zet door, en maken er dit jaar weer wat moois van. Hun motivatie: anderen laten stralen op het podium! Als dat weer lukt, zijn we helemaal blij! Voor data van de uitvoeringen houdt de Kubusagenda en website in de gaten.

 

 • De Salon organiseert de Song Contest ‘Voice of Lelystad’ in theater Posa
  Wil je meedoen of meer weten? Neem contact op met: Juul Baars, baars225@gmail.com of Emilie Koger Riemers, emillieck@dramaxx.com