Maand van de Amateurkunst

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar echt zichtbaar is dat soms niet. Normaliter is heel Nederland in de maand juni hét podium van alle amateurkunstenaars onder de noemer iKtoon, kunst van iedereen. Afgelopen jaar (2021) kwamen in juni de amateurkunstactiviteiten net weer op gang, na vijf maanden van sluiting of van digitale lessen. En dat we weer aan de slag mochten met kunst en cultuur is fantastisch, want het geeft enorm veel plezier. Creatieve activiteiten zorgen voor ontmoeting en verbinding. Kunst is van iedereen!

Aino Merits, Intendant Amateurkunst, is heel blij dat er weer ruimte komt voor kunst en cultuuractiviteiten. Kunstactiviteiten spelen zich af tussen en met mensen. Samen zingen, muziek maken, dansen of een evenement beleven is zo belangrijk. Het gaat over ontmoeting, over verbinding, maar ook over het leren van vaardigheden, van technieken. Het gaat over creativiteit, over elkaar motiveren en inspireren, over samenwerken en over het delen van een gemeenschappelijke ervaring.

Het is juist nu van belang alle kunst- en cultuurorganisaties in Lelystad onder de aandacht te brengen. Zij dragen zorg voor de culturele activiteiten waar Lelystad trots op mag zijn.

De cultuurgids
De Intendant Amateurkunst en Kubus werken samen aan de digitale cultuurgids! In deze cultuurgids zijn culturele organisaties en locaties in Lelystad opgenomen. En krijgen de organisaties en hun activiteiten de aandacht die ze verdienen. In september 2021 zal deze cultuurgids beschikbaar zijn voor iedereen in Lelystad.
Hier zie je alvast een greep uit het aanbod.

André Broens winnaar van De Iktoon-Challenge 2021 van Flevoland
Elke provincie heeft zijn eigen winnaar. In Flevoland heeft André Broens gewonnen met dit schilderij, zie onder. André: “Het verlangen naar een knuffel inspireerde om dit kleurrijke werk te maken én het virtueel (uit) te delen via sociale media.” Als prijs kreeg hij een professionele fotoshoot!