Week 32

Een bijzonder en hartverwarmend theaterproject. Omdat in Lelystad veel mooie kunstprojecten gaande zijn, zetten wij met Kunstmaatje deze graag in de spotlight. Deze mensen maken onze stad fijner en leefbaarder!

Theatergroep Bieb is in 2019 opgericht door theatermaker Rosanne Geerdes en trajectbegeleider van Welzijn Willie Goorsenberg. Bieb is een kleurrijke groep van anderstalige Nederlanders met verschillende achtergronden, maar één gedeelde passie: theater.

Nieuwkomers komen in Nederland met een behoorlijke cultuurshock. Ze weten amper wie ze nog zijn, want hun oude identiteit hebben ze achtergelaten en de nieuwe is nog in de maak. Theater helpt hen zichzelf persoonlijk te ontwikkelen én geeft ze een kans om anderen te laten zien wie ze zijn. Want hoe voelt het eigenlijk, om vrouw te zijn, om zwart te zijn, homoseksueel te zijn, of om niet vrij te zijn en een vreemdeling te zijn?

Momenteel wordt er online gewerkt aan de voorstelling ‘Niet alleen alleen’, over de coronatijd, over alleen zijn en je alleen voelen. Een voorstelling die opgedragen zal worden aan Willie, wie afgelopen maand overleed.