Week 26

Deze week een Kunstmaatje met een vervolg op het verrassende werk van week 25. Toen gaven we een inkijkje hoe een beeld van plakband gemaakt kan worden. Deze week zie je een andere uitvoering daarvan.

In deze uitvoering zie je een menselijk figuur. Dit figuur is oorspronkelijk gemaakt als surprise voor tijdens een Sinterklaasavond. Dit ‘mysterieuze’, doorschijnende figuur met lichtjes hield tijdens deze Sinterklaasavond een enveloppe vast met daarin een  gedicht en verwijzing naar een cadeau.

Op een later moment is dit figuur opnieuw ingezet, maar nu tijdens een ‘Kunst in Quarantaine’-project. Dit ‘Kunst in Quarantaine’-project is een hype op social media (Instagram), waarbij een schilderij of kunstobject wordt nagebootst met middelen die men op dat moment in huis heeft.

In De Kubus werd zodoende dit figuur gebruikt als lichaam tijdens het nabootsen van het schilderij ‘De anatomieles’, van Rembrandt. Op de foto’s hieronder zie je het proces van het maken en uitwerking van het figuur. Dus als surprise en als verwerking tijdens ‘De anatomieles’ van Rembrandt.