Dag 5 (Week tegen Eenzaamheid)

Kubus cursist Aurora Hartmans laat verschillende schilderwerken van haar hand zien. Waaronder een deel van het interieur van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk uit Brussel, ook wel Notre Dame du Sablon genaamd. Deze kerk is in de vijftiende en zestiende eeuw gebouwd. Er is nooit een toren bij gebouwd, het heeft wel opvallend hoge glasramen van zo’n 14 meter hoog. Vanaf de vroege Middeleeuwen werd gebrandschilderd glas (glasramen) voornamelijk toegepast in kerken en kathedralen. De titel van het werk is ‘In stilte’ en is geïnspireerd op een foto van de ‘Notre Dame du Sablon’.

Dit schilderij is van een foto van een aantal jaar geleden van haar man Klaas. De foto is op vakantie in Roemenië genomen tijdens het eten van zonnebloempitten.

Onderstaand schilderij heet ‘Zon en schaduw puzzel’. “Mijn zoon Luca lag in de schaduw uit te rusten. Ik heb toen diverse foto’s gemaakt om de verschillende schaduw en licht effecten op zijn gezicht vast te leggen. De foto die ik heb gekozen om te schilderen had het subtiele verrassende licht in zijn rechter oog.” Aldus Aurora.