Keramiek workshops

Beeldend
Volwassenen
Lokaal 0.08

Ben jij klaar om je creatieve talenten tot leven te brengen? Bekijk dan snel ons uitgebreide aanbod van keramiek workshops die stuk voor stuk op jouw wishlist zouden moeten staan! Wij bieden maar liefst 6 verschillende workshops aan, zodat er voor iedereen iets bijzonders te vinden is.

Welke workshops zijn er?

 • Workshop 1: Potten en Deksels

  Potten vind je overal als handige opbergers, of mooi voor de sier. Extra mooi zijn ze als ze met de hand gemaakt zijn! Bij deze Keramiek workshops oefen je met het draaien van cilinders. Je leert verschillende vormen deksels maken en de juiste afwerking van pot en deksel om deze perfect op elkaar passend te maken. Een tweede techniek die je gaat oefenen is het draaien van een gesloten vorm. Van deze vorm maak je vervolgens weer een pot met deksel. Uiteraard ga je de potten ook glazuren en kunnen ze gestookt mee naar huis.

  Inschrijven niet meer mogelijk.

 • Workshop 2: Porselein

  Porselein is een hele zuivere kleisoort die bijzonder mooie resultaten geeft, bijvoorbeeld door zijn witheid en lichtdoorlatendheid. Porselein heeft soms een eigen wil en is een uitdaging om mee te werken, in deze Keramiek workshops leer je de eigenschappen van porselein kennen en ermee omgaan. Je gaat fijne kunstwerkjes opbouwen uit dunne plakken porselein. Het maken van schaaltjes, windlichtjes en kerstdecoraties komt aan bod.

  Inschrijven niet meer mogelijk.

 • Workshop 3: Draaien voor beginners

  Heb je nog weinig of geen ervaring, maar wil je graag leren draaien? Dan kun je in deze workshop (korte cursus) de basis van het draaien onder de knie krijgen. Van walken (klei voorbereiden), centreren en openen tot het afdraaien van je werkstuk. Naarmate de lessen vorderen krijg je meer controle over de klei en zie je de resultaten verbeteren. Je oefent met cilinder- en komvormen en daarna komen ook borden aan bod. Je kunt je werk stoken en glazuren in de cursus.

 • Workshop 4: Decoratietechnieken

  Geef je kleiwerkstuk dat beetje extra door een mooie decoratie. Maak kennis met de mogelijkheden voor het decoreren met engobes. Engobe is een gekleurde kleislib die je op het werk aanbrengt voordat het biscuit gebakken wordt. Je leert technieken als sgrafitto, intarsia, ringeloren, sjabloneren en stempelen en het werken in verschillende lagen en texturen. De Kubus beschikt over een uitgebreid kleurenpalet om je werk met de kleurstelling naar jouw keuze te decoreren.

 • Workshop 5: Theepotten maken

  Je hebt al enige ervaring in het draaien en hebt de meeste basisvormen al geoefend. Nu wil je complexere vormen gaan draaien. In een theepot komen alle facetten van het draaien samen. Het is daarom een meesterstuk waarin je vaardigheden goed van pas komen. Je leert een theepot samenstellen uit verschillende onderdelen die je zelf draait. Je leert je theepot af te werken zodanig dat ie goed functioneert en decoreren zodat het een lust voor het oog wordt op tafel.

 • Workshop 6: Sieraden maken

  In deze workshop werken we aan kleine kunstwerkjes. De schaal van de werkjes stelt je voor een uitdaging en vraagt precisie en netheid. Er worden keramische kettingen, kralen, hangers en broches gemaakt. Je gebruikt daarvoor (giet)klei en porselein. Gedecoreerd met minutieuze beschildering en glazuur worden je werkjes echte pareltjes.

Keramiek workshop 6: Sieraden maken

Van - tot Lestijd Lessen Dagen Prijs Prijs na aftrek fonds
19 apr 2024 - 24 mei 2024 13:00 - 15:30 4 lessen vr € 116,00 n.v.t. Aanmelden

Keramiek workshop 6: Sieraden maken

Van - tot 19 apr 2024 - 24 mei 2024
Lestijd 13:00 - 15:30
Lessen 4 lessen
Dagen Vr
Prijs vanaf € 116,00
Prijs na aftrek fonds n.v.t.
  Aanmelden

Docent

Corine van Kaam

Neem contact met mij op