Corona maatregelen Kubus

Update 29 november 2021

Naar aanleiding van de stijgende Coronacijfers en de nieuwe maatregelen neemt Kubus haar verantwoordelijkheid door de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken, en toch ook ruimte te bieden waar het kan.

De Kubus is vanaf vandaag vanaf 17.00 uur gesloten voor publiek. Alle muzieklessen worden per direct online gegeven. Groepslessen vinden plaats in De Kubus: Coronaproof én voor 17.00 uur. De cursisten worden hierover apart geïnformeerd.

In De Kubus geldt een CTB voor iedereen vanaf 18 jaar, en een mondkapjesplicht vanaf 13 jaar.

Deze maatregelen gelden t/m 18 december a.s.

Update 15 november 2021

Coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers vanaf zaterdag 6 november 2021
Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd bovenop de regels die op dit moment al gelden. Per 6 november 2021 is daarom o.a. een coronatoegangsbewijs op meer (culturele) locaties verplicht. De horeca in De Kubus sluit om 20.00 uur.

Bezoekers De Kubus vanaf 13 jaar
Omdat het gebouw De Kubus een openbaar gebouw is en daarmee een doorstroomlocatie, betekent dat voor alle bezoekers vanaf 13 jaar van De Kubus een coronatoegangsbewijs verplicht is. Vanaf 14 jaar is ook een geldig ID-bewijs nodig. Receptiemedewerkers controleren het coronatoegangsbewijs. In De Kubus geldt geen mondkapjesplicht.

Cursisten 13 t/m 17 jaar

 • Alle cursisten t/m 17 jaar kunnen naar les zonder coronatoegangsbewijs.
 • Cursisten van 13 t/m 17 jaar dragen een mondkapje in de gangen van De Kubus. Eenmaal in de lesruimte, mag het kapje af.
 • Cursisten van 13 t/m 17 jaar die gebruik maken van de horeca in de foyer hebben wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Cursisten vanaf 18 jaar

 • Alle cursisten vanaf 18 jaar hebben een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs bij zich (QR-code of print) en laten dit controleren.
 • Receptiemedewerkers controleren het coronatoegangsbewijs. De docent mag het coronatoegangsbewijs nogmaals checken.
 • Het dragen van een mondkapje is niet nodig.

Geen coronatoegangsbewijs?
Wanneer je als cursist vanaf 18 jaar geen coronatoegangsbewijs hebt, dan kun je helaas niet naar les komen. Volg je les in je eentje en wil je je les online voortzetten, neem dan contact op met je docent om de mogelijkheden te bespreken. In alle andere gevallen kun je het cursusgeld terugkrijgen voor de periode waarin deze maatregel geldt. Stuur een mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl onder vermelding van ‘geen coronatoegangsbewijs’ en vermeldt daarin de naam van de cursist. De verrekening vindt automatisch plaats zodra de maatregel niet meer geldt.

Meer aandacht voor de basisregels

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Veiligheid
In deze tijd is veiligheid voor iedereen nog steeds onze eerste prioriteit. Ook voor ons. Daarom wordt er extra schoongemaakt (met aandacht voor leuningen, barres, deurklinken, knoppen, toiletten, etc.) en hebben we huisregels opgesteld. Vanzelfsprekend zijn ze volledig in lijn met de maatregelen van de overheid en de gestelde voorwaarden van de gemeente.

Hieronder hebben we voor de helderheid de huisregels uitgelicht.

 • We houden afstand van elkaar.
 • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
 • Blijf thuis als je klachten hebt, of als een gezinslid ziek is.
 • Gebruik de handspray bij de ingang.
 • Al onze lesruimten en lessen zijn ingericht om afstand te kunnen bewaren.

Een overzicht van alle maatregelen van het kabinet, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Onze bereikbaarheid 
Onze medewerkers werken -conform de richtlijnen van de overheid- gedeeltelijk thuis. Wij zijn per e-mail goed bereikbaar via info@dekubuslelystad.nl. We streven naar een reactietermijn van 3 werkdagen bij de beantwoording van de mail. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

Vragen over cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

RIVM 
Voor vragen over het virus en de bijbehorende maatregelen verwijzen wij je door naar de website van het RIVM.

Wij doen er alles aan om al onze cursisten, bezoekers, partners en alle andere belanghebbenden zo goed mogelijk te informeren. Het kan zijn dat wij niet op alle vragen direct een antwoord hebben en daarom vragen wij om je begrip.

Stichting de Kubus werkt volgens de richtlijnen van Veiligheidsregio Flevoland en brancheorganisatie Cultuurconnectie.