Grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurideeën Show

23-02-2023
20:00 - 22:30 uur
De Kubus

Op 15 maart 2023 gaat Flevoland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen worden de lijsttrekkers door de Flevolandse cultuursector uitgenodigd voor de Grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurideeën Show.  De lijsttrekkers worden uitgedaagd te vertellen hoe ze met cultuur willen bouwen aan een aantrekkelijke Flevolandse samenleving. De show vindt plaats op donderdagavond 23 februari a.s. in De Kubus.

De volgende lijsttrekkers hebben bevestigd mee te doen aan de show
Geert Post (SGP), Harold Hofstra (ChristenUnie), HP Soldaat (namens de lijsttrekker VVD), Corina Straatsma (GroenLinks), Sylvia Kers (PvdD), Abassin Nessar (PvdA), Tiko Smetsers (D66) en Anja Keuter (BBB Flevoland). Met de lijsttrekkers van de overige politieke partijen is nog contact over deelname.

Thema’s
Grote thema’s die spelen tijdens deze verkiezing zijn onder andere: wonen, leefbaarheid, economie en mentale weerbaarheid. Zo blijkt uit de perspectiefnota van provincie Flevoland en de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Tijdens de show wordt aandacht besteedt aan deze thema’s en de rol van kunst, cultuur en erfgoed hierin. Ook brengen kiezers vragen in, is er een prikkelende cultuurquiz en laten cultuurmakers zien hoe cultuur bijdraagt aan de leefomgeving in Flevoland.

Publiek welkom
De Cultuurideeën Show vindt plaats in De Kubus van 20.00 – 22.30 uur. Bij de show is publiek van harte welkom. Het aantal plaatsen is beperkt en toegang is op naam. Heb je een hart voor cultuur en zin in een avondje uit? Meld je dan hier aan. Gratis toegankelijk.

Dit evenement is een initiatief van alle Flevolandse cultuurinstellingen 
Apollo Ensemble, Batavialand, BonteHond, Bibliotheeknetwerk Flevoland, Kunstlink Flevoland, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, De Meerpaal, FleCk, Kubus, Kunstlinie Almere Flevoland, StrandLAB, Museum M, Land Art Flevoland, FlevoLAB, Theatergroep Suburbia, SubSub, Vis à Vis, Het Flevolands Archief en 2turvenhoog.