Jubileumexpositie KUP-11

20-01-2022
De Kubus

De Kubus is gesloten voor publiek en cursisten t/m 14 januari 2022. 

Een hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw. Van 27 oktober 2021 t/m 20 januari 2022 viert KUP-11 haar tienjarig jubileum met een prachtige expositie in De Kubus met als thema: ‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’. Voor dit thema maakte de kunstenaars werken (van schilderijen tot modeartikelen) geïnspireerd door een specifieke kunststroming of bekende kunstenaar uit de vorige eeuw. Speciaal voor de jubileumexpositie schreven stadsdichter Thomas Gerla en oud-stadsdichter Juul Baars een gedicht dat is opgenomen in de expositie.

De expositie
De expositie omvat circa 40 kunstwerken gemaakt door de leden van KUP-11: Anne Graalman, Eric Pasman, Esam Al Wasete, Guda Boelens, Kitty van Dijk, Lies Resink, Marie-Therese van de Riet, Simone Hakhoff, Sonja Reedijk, Ton Ensink en Wil Fokke en de oud-leden: Dorrith Hillenbrink, Marijke Kienhuis, Monica Maat en Rien Nijboer.

Met het thema willen de 15 deelnemende kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw. De expositie omvat zowel schilderijen, als papierkunst en zelfs een speciaal ontworpen jurk. Het resultaat is een indrukwekkend eerbetoon aan de kunst waar velen mee zijn opgegroeid. Rondlopend op de expositie herkent u bekende kunststromingen zoals Kubisme, Expressionisme, De Stijl, Popart en Op Art en de inspiratie vanuit kunstenaars zoals Frida Kahlo, Henri Matisse, Jan Schoonhoven, Pablo Picasso en Sonia Delaunay.

Over KUP-11
KUP-11 (Kunst Uit de Polder) is een samenwerkingsverband van Flevolandse kunstenaars, opgericht in 2011. Het doel van het collectief is om elkaar te inspireren en te versterken door het organiseren van gezamenlijke exposities met een bepaald thema. KUP-11 telt momenteel 11 leden afkomstig uit Lelystad, Almere en Dronten. Kijk voor meer informatie op www.kup-11.nl.