Inspiratiebijeenkomst ‘Kunst met ouderen’

17-11-2021
10:00 - 11:30 uur
Woonzorg Flevoland

In Nederland ontstaan steeds meer verbindingen tussen de kunsten en zorg- en welzijnsorganisaties. Ook voor ouderen worden steeds vaker kunst-activiteiten ontwikkeld die een positief effect hebben op hun gezondheid. Ben jij kunstenaar in Flevoland en wil je werken met bijzondere doelgroepen? De Kubus organiseert samen met Woonzorg Flevoland en Kunstlink Flevoland een inspirerende bijeenkomst.

Doe mee en leer meer over hoe je jóuw talent kan inzetten voor de oudere bewoner van Flevoland!

Tijdens deze bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het werken met ouderen: de uitdagingen, valkuilen en aandachtspunten, maar ook de bijzondere, waardevolle kant van dit werk. Ouderen hebben een schat aan levenservaring en wanneer je dat naar boven krijgt heb je goud in handen. Daarnaast is kunstbeoefening in vele opzichten verrijkend, juist in de laatste fase van een mensenleven; wanneer men vaak denkt niet zoveel meer te kunnen of toe te voegen aan de wereld. Hoe kan jouw kunstvak bijdragen aan dit proces en wat heb jij in huis? Via concrete praktijkvoorbeelden word jij geprikkeld om je eigen werk te ontwikkelen met bijzondere doelgroepen.

De inspiratiebijeenkomst is bij Woonzorg Flevoland, op woensdag 17 november van 10:00 tot 11:30 en wordt gegeven door zorgprofessionals en kunstenaars, van Kubus en Woonzorg Flevoland.

Wat: Inspiratiebijeenkomst voor kunstprofessionals “Kunst met Ouderen”
Wanneer: Woensdag 17 november 2021, 10:00 – 11:30 uur
Waar: Woonzorg Flevoland (locatie Hanzeborg) Koningsbergenstraat 201A, Lelystad
Voor wie: kunstprofessionals werkzaam in Flevoland
Aanmelden: stuur een mail naar Cyrelle: c.faile@dekubuslelystad.nl en vermeldt daarin je naam, telefoonnummer en jouw beroep. Deelname is gratis.

De organisatoren en inspirators

Jan Krol, theatermaker en coach belevingsgericht werken bij Woonzorg Flevoland. Binnen het werk van Woonzorg Flevoland begeleidt en coacht Jan teams die met ouderen werken. De diversiteit onder ouderen is groot, door hun geschiedenis, achtergrond, ziektebeeld, hoe ze in het leven staan. Als je met ouderen werkt is het nodig om te snappen wie die oudere is en in de wereld van die oudere te stappen.

Cyrelle Failé, theaterdocent en regisseur bij Kubus.
 Als projectleider ‘kunst in het sociaal domein’ werkt Cyrelle aan verschillende projecten in Lelystad. Cyrelle is inhoudelijk expert in het werken met bijzondere doelgroepen en kan je vertellen hoe je kunt aansluiten bij de doelgroep waarmee je werkt zodat je voor hen het meest van betekenis kunt zijn.

Aryan de Vos en Laura Angela, dagbestedingscoaches bij Woonzorg Flevoland.
Als dagbestedingscoaches zijn Aryan en Laura ambassadeur voor de ‘cliënt-behoefte’. Zij proberen de vraag/behoefte van de bewoner “wat maakt uw dag zinvol” te achterhalen door middel van individuele gesprekken met de bewoner en ontwikkelen/organiseren hiervoor met behulp van vrijwilligers individuele en groepsgerichte activiteiten. Zij hebben nauw contact met de zorg om doelen te stellen in samenspraak met de cliënt en de contactverzorgende.

Myriam Cloosterman, adviseur cultuurparticipatie bij Kunstlink Flevoland.
Myriam kan je vertellen wat er in heel Flevoland gaande is wat betreft samenwerking tussen de kunsten en het sociale domein. Ze kan jou adviseren in het verder uitzetten van jouw persoonlijke leerroute in deze sector.

Dit is onderdeel van het project ‘Een leven lang Kunst en Cultuur‘.