Natuurtalenten, Varyo exposeren

06-11-2023 t/m 31-12-2023
Stadhuis Lelystad

Vanaf 6 november tot en met 31 december is er een bijzondere expositie te bewonderen in de hal van het stadhuis. Deze inspirerende tentoonstelling, met de titel ‘Natuurtalenten Varyo exposeren: Schilderen met passie en authenticiteit’, is een eerbetoon aan de creativiteit die voortvloeit uit de dagbesteding van Varyo, onderdeel van Triade Vitree.

Opening expositie
De officiële opening vond plaats op maandag 6 november in het stadhuis. Bekijk hieronder het filmpje van de opening.

Elk schilderij heeft een uniek verhaal
Bij Varyo ligt de focus niet alleen op het creëren van kunst, maar ook op het koesteren van persoonlijke groei en het vieren van authenticiteit. Cliënten krijgen de vrijheid om hun creatieve inspiratie te laten ontstaan en te stralen als nooit tevoren. Elk schilderij dat hier tentoongesteld wordt, vertelt een uniek verhaal, geworteld in de creatieve belevingswereld van de cliënten. Deze kunstwerken zijn voortgekomen uit het kunstatelier van Triade Vitree, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een eigen stijl en het uitdrukken van individuele expressie.

De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Aino Merits, de intendant amateurkunst van Kubus. Tot en met 31 december 2023 is de expositie gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het stadhuis.

Over Triade Vitree
Triade Vitree biedt zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis, en jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Met meer dan 5.600 cliënten per jaar, 1.950 toegewijde medewerkers, 500 pleegouders en 430 vrijwilligers, streven ze ernaar om unieke zorg te bieden die gebaseerd is op ieders individuele kracht en potentieel.