Terug naar overzicht

Voedseleducatie

Groep: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, lessenserie van 6-8 weken
Deze lessenserie sluit aan op kerndoel 2, 7, 32, 39, 40 

Over de lessen
In deze lessenreeks ontdekken kinderen de oorsprong van hun voedsel, hoe het wordt geproduceerd op een boerderij en welke diversiteit aan producten daar vandaan komt. Ze leren over het belang van boerderijen, hun geschiedenis en de rol van duurzaamheid in voedselproductie. Na afloop van de lessen zijn ze bekend met de boerderij en weten ze waar hun voedsel vandaan komt.

Doel van de lessen
Gedurende 6 tot 8 lessen maken we kinderen vertrouwd met de wereld van de boerderij. We behandelen onderwerpen als de geschiedenis van boerderijen, duurzaamheid, energie, voeding, planten, dieren en natuur. Deze thema’s komen aan bod via diverse leermethoden zoals lezen, luisteren, rekenen, voelen en actief bezig zijn. We gebruiken een lesboek met verhalen en opdrachten over de boerderij als leidraad, maar voegen ook onze eigen elementen toe, zoals het meebrengen van voer van onze dieren. Zo maken we de lessen interactief en boeiend voor de kinderen.

Deze lessenserie wordt aangeboden door onze samenwerkingspartner Boerderij Educatie Wijngaardagro. Marjan en Renske geven met veel passie educatieve boerderijlessen, waarbij ze jongeren laten kennismaken met het boerenleven en het belang van duurzame voedselproductie benadrukken. Hun missie is om mensen bewust te maken van de herkomst van voedsel en te laten zien hoe boeren met liefde en toewijding bijdragen aan gezonde voeding.

Meer weten?

Dianta Kikkert

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem gerust contact op met Dianta.

Stuur een e-mail