Terug naar overzicht

Moestuinieren op het schoolplein

Groep: 1 t/m 8, lessenserie van 10-15 weken
Deze lessenserie sluit aan op kerndoel 35, 39, 40 en 41 

Over de lessen
Een reeks van tien tot vijftien moestuinlessen op het schoolplein. Zelf groenten, kruiden en bloemen kweken is leuk en niet moeilijk. In onze begeleide lessen leren de kinderen zaaien, planten, verzorgen en oogsten. 

Wij brengen de kinderen de basis bij van moestuinieren. Het begint bij vruchtbare aarde. Vervolgens een plan: welke planten gaan we kweken? Dan zaaien en kiemen, de rol van water en bodem. Hoe verzorg je de kleine kiemplantjes? En hoe groeien ze, wat is de rol van licht?
Elke les zaaien of planten we iets in de bak, geven water en halen onkruid weg. En dan de beloning: de eerste groenten en kruiden! Tuinkers, radijsjes, goudsbloem en oostindische kers. Aan het eind van de lessenserie maken we samen lekkere hapjes van de oogst.  

Veel scholen hebben moestuinbakken op het schoolplein staan, maar het ontbreekt vaak aan kennis om er echt mee aan de slag te gaan. Ecokids kan jouw school op weg helpen. 

Doel van de lessen 

  • Tijdens deze lessenserie doen leren kinderen veel over de groei en bloei van planten, over seizoenen en gezonde voeding
     

Deze lessenserie wordt aangeboden door onze samenwerkingspartner Ecokids. Stichting Ecokids is een netwerkorganisatie van vakdocenten Natuur en Duurzaamheid. Wij zetten ons in om kinderen de natuur te laten zien en beleven. We geven natuur- en technieklessen op basisscholen. 

Meer weten?

Dianta Kikkert

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem gerust contact op met Dianta.