Terug naar overzicht

Helden in balans

Groep: 5-6 en 7-8, lessenserie van 8- 12 lessen
Deze lessenserie sluit aan op kerndoelen 57 en 58

Over de lessen
In de lessen van “Helden in Balans” leren de kinderen aan de hand van interactief lesmateriaal (quizzen, opdrachten en spelvormen) over gezond en ongezond eten. Ze krijgen basisbegrippen over voeding en leren wat voeding met je doet. De informatie over voeding wordt afgewisseld met sportieve opdrachten om het bewustzijn te vergroten dat bewegen leuk en belangrijk is. De sportieve activiteiten zullen vaak in een eenvoudige vorm plaatsvinden en op een veilige manier kickboksen omvatten (schoppen en slaan op trapkussens) en/of een paar leuke Kungfu-technieken om de motoriek uit te dagen en kennis te maken met beheersing en discipline.

Doel van de lessen 

  • Voeding: koolhydraten (suikers), energie, suikerdip, het verschil tussen basisvoeding en snacks;
  • Bewegen (kickboksen en kungfu): discipline, focus, luisteren, zelfbeheersing;
  • Deelnemers oefenen de volgende vaardigheden: instructies opvolgen, kritisch en logisch nadenken over wat je eet, vertrouwen opbouwen, luisteren en vragen stellen, agressie beheersen.

     

Deze lessenserie wordt aangeboden door onze samenwerkingspartner Syncofit. Fitness-, voedings- en vechtsportdeskundige Marvin van SyncoFit en zijn instructeurs zijn nauw betrokken bij diverse projecten om Flevolanders van jong tot oud te helpen gezonder en fitter te worden door middel van diverse workshops en gespecialiseerde lessen. SyncoFit werkt onder andere samen met het NOC*NSF (Pilot sport & zorg) en de gemeente Almere (project Almeers preventieakkoord).

 

Meer weten?

Dianta Kikkert

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem gerust contact op met Dianta.

Stuur een e-mail