Terug naar overzicht

Bewegen gaat zo

Groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 lessenserie van 6- 8 lessen
Deze lessenserie sluit aan op kerndoel: 39, 54 en 55

Over de lessen

Dans is misschien wel de meest populaire discipline van dit moment! Het komt de hele dag voorbij op sociale media zoals TikTok, Instagram en Youtube. Maar wat houdt dans nou precies in? “Bewegen gaat zo” is een combinatie van veel verschillende dansstijlen, denk aan hip-hop, jazz, streetdance, breakdance, afro, maar ook moderne dans & Ballet.  De kinderen gaan spelenderwijs maar ook gecodificeerd aan de slag!

Alle competenties worden verworven via dans. Dit wordt in veel gevallen spelenderwijs gedaan door ingewikkelde dansoefeningen zoals diagonalen en partnerdans in spelvorm te introduceren. Dit gebeurt onder begeleiding van de dansdocent. Door spelenderwijs te werk te gaan hebben de leerlingen minder het gevoel dat ze worden bekeken en kunnen zij hun eigen danstaal ontwikkelen. De vaardigheden die tijdens de oefening worden ontwikkeld worden vervolgens in een choreografie geplaatst. Deze choreografie zal dan ook als rolmodel functioneren met als bedoeling de leerlingen te voeden met inspiratie voor hun eigen dans.

Doel van de lessen

  • basisvaardigheden van dans te gebruiken. Denk hierbij aan dansen op telling en accenten in de muziek, verschillende delen van het lichaam afzonderlijk (of tegelijkertijd) van elkaar te bewegen;
  • Leerlingen maken kennis met hun eigen dansstijl;
  • Eigen dans te creëren;
  • In staat om dans aan elkaar te presenteren.

Deze lessenserie wordt aangeboden door onze samenwerkingspartner DNCRS Docent.

Meer weten?

Dianta Kikkert

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem gerust contact op met Dianta.