Terug naar overzicht

4Fusion

Groep: 1 t/m 8, lessenserie van 8 of meer lessen
Deze lessenserie sluit aan op kerndoelen 1, 2, 3, 12, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 42, 43, 44, 45, 51, 52, 53, 54, 55 en 56 

Over de lessen
Bij Stichting 4Fusion gaan de leerlingen mee in het ritme van de seizoenen. In de participatietuin, met een techniek- kas, boerderijdieren, een kas voor beeldende vorming en horeca-activiteiten worden het hele jaar, verschillende activiteiten aangeboden.  

In de periode dat de leerlingen bij 4Fusion zijn werken ze enkele weken aan een techniek- of beeldende vorming project, naast activiteiten in de tuin en in de keuken. De leerlingen doen hiermee kennis op in verschillende vakgebieden zoals Wereldoriëntatie & Burgerschap, Natuurkunde en Biologie, Techniek en Beeldende Vorming en zelfs Aardrijkskunde en Geschiedenis komen aan bod. De sociaal- emotionele ontwikkeling en de ‘levensvaardigheden’ krijgen bij 4Fusion alle aandacht, dat leer je immers niet uit een boek maar in de praktijk. 

Doel van de lessen
Tijdens de gezamenlijke start wordt er door de professionele begeleiding een indeling gemaakt w.b. de activiteiten en de aanwezige leerlingen. 

  • Er wordt projectmatig gewerkt maar er worden ook activiteiten aangeboden die op dat moment passend en nodig zijn, variërend van zaaien tot oogsten, van tuin en gereedschaps-onderhoud tot het verwerken van de oogst. Deze verdeling wordt halverwege gewisseld zodat voor iedereen alles aan bod komt. 
  • Tijdens de afsluiting wordt er teruggekeken en is er tijd waarin ervaringen kunnen worden gedeeld. De leerlingen/deelnemers worden hierbij geprikkeld om positief kritisch te kijken naar hun eigen ervaring en die van een ander, om inzicht te krijgen in zowel hun eigen ontwikkeling als die van de groep. 

Deze lessenserie wordt aangeboden door onze samenwerkingspartner 4Fusion. 4Fusion is een participatietuin in Lelystad en biedt een veilige, gestructureerde en kleinschalige leeromgeving waarin de sociale en emotionele ontwikkeling alle aandacht krijgt. 

Let op: de lessen van 4fusion vinden op locatie plaats.  

Meer weten?

Dianta Kikkert

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem gerust contact op met Dianta.