22 oktober 2021

Nieuwe samenstelling Raad van Toezicht Stichting de Kubus

Nelly den Os treedt toe: ‘Fantastisch dat we dit in onze stad hebben’

Khadija Bozia is sinds 1 oktober jl. de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting de Kubus, centrum voor kunst- en cultuur in Lelystad. Zij neemt het stokje over van Jaap van Gelder, die sinds 2013 lid en vanaf 2018 voorzitter was. Bozia: ‘Jammer dat zijn 2e termijn erop zit. Zijn bijdrage binnen de Raad van Toezicht is altijd enorm waardevol geweest.”

Door het vertrek van Jaap van Gelder is Khadija Bozia, in het dagelijks leven advocaat bij BNB Advocatuur en sinds november 2015 lid van de Raad van Toezicht, voorzitter geworden. Oud-wethouder Nelly den Os is sinds 1 oktober jl. toegetreden.

‘Ik ben blij dat we Nelly in ons team hebben. Haar parate kennis en jarenlange ervaring in het onderwijs en de politiek komen goed van pas in deze functie’, vertelt Khadija.

Nelly was een aantal jaren wethouder van Lelystad en werkt nu als directeur Speciaal Onderwijs bij Stichting Eduvier Onderwijsgroep. Ze tekent en schildert al haar hele leven. Ook volgde ze lange tijd lessen bij Kubus. ‘Hoe mooi is het dat je gevoelens en emoties kunt omzetten in iets tastbaars? Of dat nu via een muziekinstrument is of door beeldende kunst, dat maakt niet uit. Kubus is een instelling die me zeer aan het hart gaat omdat iedereen er zijn of haar talent mag ontdekken.’

Als wethouder leerde ze de organisatie juist weer op een andere manier kennen. ‘Echt fantastisch dat we dit in onze stad hebben en dan ook nog in zo’n prachtig architectonisch gebouw. Ik verheug me erop mijn bestuurlijke ervaring te delen en op die manier een bijdrage te leveren aan Stichting de Kubus, maar ook aan de stad.’