2 juli 2021

Lelystad vol Muziek groeit naar Lelystad vol Talent

Kinderen uit groep 5 en 6 kunnen al zes jaar muziekles in hun wijk krijgen via het project ‘Lelystad vol Muziek’. Kubus bracht hiermee muziek letterlijk dichter bij huis en gaat dit uitbreiden met een groter aanbod aan culturele activiteiten in de wijken van Lelystad. Met de nieuwe naam ‘Lelystad vol Talent’ komen er naast muziek, ook andere lessen zoals dans, theater en beeldende lessen bij.

Leerling Kecey Malika Karunaratna onthult samen met wethouder Madelon van Noort de nieuwe naam ‘Lelystad vol Talent’. Foto: Sammy-Jo Roelofs

Er kwam steeds meer vraag naar andere disciplines, zoals dans, theater en beeldende lessen. Maar ook specifieke vragen zoals multimedia of vlog-lessen. Voor Kubus een reden om in verschillende wijken het aanbod aan culturele activiteiten te vergroten. Nieuw zijn de gratis culturele activiteiten in de schoolvakanties die Kubus aanbiedt voor deze doelgroep met als doel om eigen talent te ontdekken.

Wethouder Kunst en Cultuur Madelon van Noort maakte de nieuwe naam ‘Lelystad vol Talent’ bekend tijdens een feestelijk slotconcert van de kinderen in de theaterzaal van De Kubus op woensdag 30 juni jl. “Een meer passende naam”, aldus de wethouder. “Er is veel talent in Lelystad en daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk dat alle kinderen in Lelystad de mogelijkheid krijgen om aan culturele activiteiten mee te doen. Niet alleen omdat muziek, dans en theater maken leuk is, maar vooral ook omdat het goed is voor de ontwikkeling van een kind.”

‘Lelystad vol Muziek’ is ontstaan als een pilot van ‘Kinderen maken Muziek’ van het Oranje Fonds met als doel muziek letterlijk dichter bij huis te brengen. Toen duidelijk werd dat leerlingen werden bereikt uit wijken die normaal niet naar muziekles komen, heeft Kubus besloten door te gaan met het project en dit nog verder uit te breiden.