Veelgestelde vragen beeldende lessen

 • De cursus is al gestart, wat nu?

  Bij deze cursus kun je instromen indien er plek is. Je betaalt dan de resterende lessen.

 • Kan ik eerst een proefles volgen?

  Ben je op zoek naar een cursus, maar weet je nog niet zeker wat je wilt doen? Of vind je het belangrijk om eerst de docent te ontmoeten?
  In veel gevallen is het mogelijk om eerst een proefles te doen. Zoek de betreffende cursus op en vraag een proefles aan.

  Geen proeflessen bij Keramiek en Edelsmeden

 • Moet ik zelf materiaal en gereedschap meenemen?

  Keramiek en Edelsmeden
  Het gereedschap waarmee je werkt is beschikbaar in het atelier. De basismaterialen zijn verkrijgbaar via de docent en niet inbegrepen in het cursustarief.

  Beeldhouwen en Tekenen/schilderen
  Het materiaal is inbegrepen in het cursustarief, tenzij je met eigen materiaal wilt werken.

  Kinderkunstklassen en Jongerenatelier
  Het materiaal is inbegrepen in het cursustarief.

 • Kan ik tussentijds stoppen met de lessen?

  1e jaars cursist
  Je mag natuurlijk stoppen, maar je bent verplicht voor het hele cursusjaar te betalen. De reden hiervoor is dat na inschrijving onze docent voor ’n heel cursusjaar wordt ingeroosterd.
  Kleuters die een jaarcursus doen, hebben één maand opzegtermijn.

  langer dan 1 jaar deze cursus gedaan?
  Na het eerste jaar heb je een opzegtermijn van één maand. Gebruik dit uitschrijfformulier. Het formulier ligt ook bij de balie. Mondelinge opzeggingen of berichten via sms/WhatsApp nemen wij niet in behandeling.

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Termijnbetaling van lesgeld is alleen mogelijk via automatisch incasso gedurende de looptijd van de cursus. Bij inschrijving geef je aan op welke manier je wilt betalen.

 • Financiële ondersteuning nodig?

  Als er thuis te weinig  geld is, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Lelystad. Zij betalen het lesgeld en eventueel de spullen zoals danskleding en de huur van een instrument. Voor meer informatie klik hier.

 • Ik heb een andere vraag, bij wie kan ik die stellen?

  Cursussen
  Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

  Financieel 
  Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

  Algemeen
  Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.