Voeding en Gezondheid
Groep 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 lessenserie van 6 tot 8 lessen
Deze lessenserie sluit aan op kerndoelen: 1 t/m 7 en 34, 39
Over de lessen
Leerlingen gaan uitdagende thema’s aan, zoals de groenten en veggie challenge, waarbij ze samen werken aan het integreren van meer groenten en fruit in hun dagelijks leven. De lessen omvatten theorie over het lichaam, smaak, hersenverwerking, en kennis over de oorsprong van voedsel.
Doel van de lessen
Leerlingen maken kennis met en verwerven inzicht in het belang
van gezonde voeding. De lessen stimuleren bewustwording, plezier in gezond eten,
en leren kinderen kleine veranderingen in hun voedingspatroon te maken. De doelen
van de lessen sluiten aan of zijn opgebouwd uit de SLO kerndoelen. Hierbij nog een
SLO kerndoelen die terug te vinden zijn binnen deze lessenserie : De leerlingen
creëren bewustwording voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf
en anderen, de leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu en de leerlingen
leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Deze lessenserie wordt aangeboden door Marsha Webster. Afgestudeerd docent Gezondheidszorg en Welzijn, gepassioneerd om gezonde eetgewoonten te delen met de nieuwe generatie.