Pech

‘Pech’ gaat over kansenongelijkheid, armoede en een kloof die steeds maar groter wordt. In een fantasierijke wereld wordt de vinger op de zere plek gelegd en wordt het onderwerp ‘ongelijkheid’ invoelbaar gemaakt voor kinderen en jongeren.

De voorstelling gaat over Saar die leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Een stad verscheurd door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de rivier hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet die zakken in huis nemen, daar valt niet aan te ontkomen. Waar komt al die pech eigenlijk vandaan? Waarom hebben Saar en haar vader meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Dat is toch oneerlijk?
Saar steekt vastberaden de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Wat ze aan de overkant aantreft is misschien nog wel schokkender dan alle pech bij elkaar: een compleet pech-systeem van makers, planners en verdelers die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten. Lukt het haar om te winnen van deze pech-molen?

Het gezelschap
Schrijver George Tobal is voor zijn vorige voorstelling genomineerd voor de Zapp Theaterprijs. De voorstelling is mede gebaseerd op gesprekken die zijn gevoerd met kinderen op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, armoede en het lot. Ook zijn er gesprekken gevoerd met volwassenen en kinderen die de dupe zijn van de toeslagenaffaire.

De voorstelling is te boeken op: maandag 5 en dinsdag 6 februari 2024.

Meer weten? Neem contact op.

Dianta Kikkert

Projectmedewerker Scala & Assistent Onderwijs & Samenleving

Stuur een e-mail