Contact, adres en openingstijden

Wethouder Peter Schot brengt bezoek aan atelier amateurkunstenaar Henk Siepel

20/11/2018

Peter Schot, sinds juni onze Wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Omgevingswet & Cultuur, had de wens om op zijn kantoor werk op te hangen van een amateurkunstenaar. Kubus intendant amateurkunst Aino Merits wist hoe dit te organiseren en benaderde Henk Siepel, die dit jaar de Amateurkunstprijs beeldende kunst Lelystad heeft ontvangen. 

Op donderdagochtend 15 november 2018 hebben de kunstenaar en de wethouder elkaar ontmoet in Atelier de Veste, waar Henk zijn vaste werkplaats heeft. 

Amateurkunstenaar Henk Siepel
Henk Siepel woont sinds 1978 in Lelystad. Hier leert hij zijn inspiratiebronnen kennen. De landschappen met hoge luchten, de weidsheid van het polderland, de veranderende kustlijn. En ook de havenstadjes en de landschappen van het omringende oude land. Door de jaren heen heeft hij veel werk gemaakt -aquarellen, tekeningen en etsen-, waarin de geschiedenis van Lelystad en omgeving zichtbaar wordt. Dit jaar ontving Henk de Amateurkunstprijs beeldende kunst. Uit het juryrapport: ‘De stijl is dromerig en toch aantrekkelijk, er gebeurt genoeg. Mooi contrast tussen achter- en voorgrond, prima kloppend perspectief en een fraai gekozen uitwerking van de verschillende objecten en de natuur (hout, riet, water steen en groen). De sterke composities deden aangenaam aan’.

Uitzoeken van werk
Tijdens de ontmoeting in het atelier blijkt dat Henk niet alleen een goed schilder is; hij weet -naar aanleiding van zijn schilderijen- ook veel te vertellen over de geschiedenis van Lelystad, en over de teken- en schildertechnieken die hij in verschillende periodes heeft toegepast, zoals het belang van kijken, de voorwaarden voor een goede compositie en hoe hij als tekenaar heeft moeten leren omgaan met kleur.

Peter Schot kiest uiteindelijk zes werken uit verschillende periodes. Een mooi geheel, waarbij de verscheidenheid van de schilder goed naar voren komt. Deze schilderijen zullen gedurende een periode van zes maanden op het kantoor van Peter Schot te zien zijn. Daarnaast heeft de wethouder een tafel laten maken door Leer-, Werk- & Trainingscentrum Flevodrome om hierop in de toekomst ook beeldend werk te kunnen tonen, zoals keramiek, textiel of ander driedimensionaal werk.

Foto: Fotostudio Wierd

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.