Contact, adres en openingstijden

Vrijwilligers gezocht voor weer een spetterende editie van LelySTART

13/07/2018

Op 14, 15 en 16 september, is het weer zover. LelySTART zal dan het startschot geven voor het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Een seizoen dat elk jaar weer valt of staat met de hulp van vrijwilligers.

‘Vrijwilligers zijn voor ons enorm belangrijk. Niet alleen tijdens LelyStart, maar ook de rest van het jaar tijdens alle overige activiteiten van Kubus en Underground’, vertelt Susan van Woensel, vrijwilligerscoördinator bij Kubus en Poppodium Underground.


Helemaal thuis

Susan werkt sinds januari van dit jaar als vrijwilligerscoördinator voor Stichting Kubus Lelystad en voelt zich helemaal thuis in deze rol. ‘Ik vind het leuk dat ik met mijn werk meehelp aan het groter maken van Lelystad. Daarnaast spreek en zie ik elke dag nieuwe mensen en mag ik met een grote groep enthousiaste vrijwilligers werken.’

Op het moment is Susan druk bezig met het werven van vrijwilligers voor LelyStart. ‘100 vrijwilligers voor 180 shifts. Dat zijn er nogal wat. Maar tot nu toe is het elk jaar gelukt om zoveel mensen bij elkaar te trommelen. Dit komt onder andere doordat het zo leuk en gezellig is om als één groep aan zo’n groot evenement te werken. Er zijn vrijwilligers die al voor het zesde jaar mee doen en er elk jaar weer een paar dagen vrij voor nemen. Dat zegt denk ik wel genoeg toch?’

'Een soort van mini-vakantie'
Willy Meijer is één van die vrijwilligers die al jarenlang onderdeel is van het LelySTART team. ‘Voor mij is het een soort van mini-vakantie. In het dagelijks leven zorg ik voor kinderen met autisme. Mooi maar soms ook zwaar werk. Die drie dagen tijdens LelySTART zijn echt mijn dagen. Met een groep mannen dag en nacht in de weer om alles op en af te bouwen. Klinkt misschien niet als een vakantie, maar ik vind het heerlijk. Daarnaast zitten er altijd wel mensen tussen die ik ken, dus het is ook nog eens erg gezellig’, aldus Willy.

Niet alleen bikkels voor op- en afbouw maar ook barpersoneel, gastheren en -vrouwen, muntjesverkopers, publieksbegeleider, cateringmedewerkers en toiletmedewerkers zijn er nodig om het evenement tot een succes te maken. Susan; ‘Iedereen vanaf zestien jaar die zin heeft in een paar leuke dagen vol muziek, cultuur en lekker eten, is meer dan welkom om zich aan te melden. Studenten van het ROC die in hun eerste jaar van de opleiding Servicemedewerker niveau 2, Travel & Hospitality niveau 3 en 4 of Steward/ Stewardess zitten kunnen zelfs studiepunten behalen door mee te helpen tijdens LelySTART.

Altijd extra handen nodig
Klinkt LelySTART leuk maar ben je eigenlijk op zoek naar vrijwilligerswerk voor een langere periode, dan kan je ook contact opnemen met Susan. ‘Voor zowel Kubus als Underground kunnen we altijd extra handen gebruiken. Zo zijn we op het moment voor Kubus op zoek naar gastheren en -vrouwen en voor Underground naar vrijwilligers voor kaart- en muntverkoop en de garderobe. Ideaal voor mensen die zich wat meer in een kunstzinnige en culturele omgeving willen bevinden. We hebben voor iedereen een passende en vooral leuke taak’, besluit Susan.

Wil jij als vrijwilliger aan de slag tijdens LelySTART?
Ga dan voor meer informatie en aanmelden naar de website. Heb je interesse in een andere vrijwilligersfunctie binnen Kubus of Underground? Stuur dan een mail naar susan@undergroundlelystad.nl.

Bron: Flevopost
Foto: Fotostudio Wierd

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.