Nieuw Workshop Jazzimprovisatie

01/10/2018

In november/ december 2018 zal de bekende Lelystadse Jazz-Saxofonist Willem Hellbreker een serie van 5 workshops Jazzimprovisatie geven. De workshops staan open voor alle instrumenten.

Ervaring met improvisatie is niet nodig, maar wel een goede beheersing van het instrument en leesvaardigheid.

In de serie lessen leer je de basisvaardigheden van het improviseren aan de hand van een methode die Willem zelf ontwikkeld heeft. De methode wordt aangeboden via een E-book zodat de cursisten zelf thuis kunnen oefenen met het materiaal. Het bevat begeleidingsmuziek, etudes, voorbeelden en oefeningen.

Elk hoofdstuk bevat een muziekstuk dat te koop is voor € 2,99. Het E-book is alleen compatible met een Apple I-pad of laptop. Er zullen in de workshops 2 of 3 stukken behandeld worden.

INFO

  • Woensdag van 18.45 - 19.45 uur
  • 7, 14, 21, 28 november 
  • 12 december 
  • Kosten: € 25,00 excl. 21% btw
  • Kosten Muziekmethode € 2,99 excl. btw per hoofdstuk
  • INSCHRIJVEN kan hier

Willem Hellbreker is afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam en heeft al meerdere cd's onder eigen naam uitgebracht en speelde met zijn kwartet op het Northsea jazzfestival. Geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz, Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon.

Van sterk swingend tot verstild melancholiek, elke standard krijgt een glansvolle interpretatie en zijn eigen stukken worden geroemd om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht. Willem speelt en heeft gespeeld met de grote namen uit de nederlandse jazz: Bert van den Brink, Erik Vloeimans, Rob van Kreeveld en vele anderen.

Willem Hellbreker heeft een concerttour door Rusland gemaakt met het Glenn Miller orkest, met the Limehouse Jazzband door Duitsland, Skandinavie, Engeland en Frankrijk en speelde met de Holland Bigband in de Philharmonie in Berlijn.

Hij heeft cd's uitgebracht bij Challenge Records en Munich records met o.a Bert van den Brink. Cd's in eigen beheer uitgegeven met Frits Landesbergen en recentelijk met Johan Clement, Jasper Somsen en Haye Jellema.

In Lelystad organiseert hij maandelijks jazzconcerten in Theater Posa.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.