Contact, adres en openingstijden

Lelystad verbindt - Kunst en Cultuur op leeftijd

19/12/2018

Een kunstzinnig initiatief voor ouderen krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen. Gemeente Lelystad en het Fonds Cultuurparticipatie hebben middelen beschikbaar gesteld om gedurende de komende twee jaar het nieuwe project ‘Lelystad verbindt - kunst en cultuur op leeftijd’ een kans te bieden om mét ouderen bestaande kunstzinnige initiatieven te versterken en nieuwe initiatieven mogelijk te maken. Volgens Welzijn Lelystad, Woonzorg Flevoland en Kubus staat deze samenwerking garant voor het welslagen van dit initiatief.

Duurzame samenwerking tussen cultuur, zorg en welzijn
Vergrijzing is één van de grote maatschappelijke uitdagingen voor gemeenten. Cultuurparticipatie heeft een belangrijk positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Het project ‘Lelystad verbindt - kunst en cultuur op leeftijd’ zet in op een duurzame samenwerking tussen cultuur, zorg en welzijn.

Verbinding tussen ouderen, zorgprofessionals en kunst
Met de bestaande activiteiten zoals bijvoorbeeld het theaterproject 'Jong en Oud' van Woonzorg Flevoland en Kubus, het recente aanbod 'Creatief smullen' in de Kubus en de creatieve workshops in de Buurtkamers (een initiatief van Welzijn Lelystad), laten de initiatiefnemers zien dat er al van alles gebeurt op het gebied van kunst en cultuur, maar ook dat er nog veel ontwikkeld kan worden. Het project ‘Lelystad verbindt - kunst en cultuur op leeftijd’ bouwt het bestaande aanbod uit en verbind het onderling, ontwikkelt nieuw aanbod, samen met de ouderen. Daarnaast worden kunstenaars/ kunstvakdocenten getraind om met de kennis van zorgprofessionals tot een doeltreffende manier van werken te komen en ervaren de zorgprofessionals de kracht van de kunsten. In een volgende fase van het project, worden structurele financieringsmogelijkheden onderzocht om ook ná 2020 ouderen met kunstzinnige activiteiten te blijven versterken.

Aansluiting bij landelijke programma Lang Leve Kunst
Welzijn Lelystad, Woonzorg Flevoland en Kubus zijn blij met de match tussen gemeente Lelystad en het Fonds en de positieve reacties op het beschreven projectplan. De bedenkers haken aan op het landelijke initiatief van het Fonds. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is in 2016 begonnen met het programma: 'Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cultural Cities.'

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.