Contact, adres en openingstijden

Kubus is topwerkgever

08/05/2018

Kubus is de trotse winnaar van de Platina TopWerkgever Award 2018, de prijs voor de grootste stijging in de medewerkerstevredenheid. Bij Kubus werken 70 medewerkers. Sinds 2012 is hun werkgeluk sterk toegenomen. Akke Wiersma legt uit welke koers zij daarvoor heeft gevolgd. “De Platina TopWerkgever Award is voor Kubus een extra mooie prijs omdat we het als subsidieafhankelijke stichting de laatste jaren juist niet makkelijk hebben gehad.”

Verbinden
“De stijging zit hem vooral in de verbeteracties die wij sinds 2012 samen met de medewerkers hebben gedaan. We gingen echt sámen aan de slag en hielden de acties behapbaar. Als organisatie willen wij mensen verbinden met kunst, maar die verbinding zoeken wij bij medewerkers ook. Ik ben ervan overtuigd dat mensen je grootste kapitaal zijn. Binnen Kubus is er zoveel creativiteit, passie en enthousiasme. Dat blijft, ook als er minder geld is. Dus hebben we medewerkers aangemoedigd dat in te zetten en hebben we samen de nieuwe koers van Kubus bepaald. Op die manier creëer je draagvlak en voelen medewerkers zich mede-eigenaar van de strategie.”

“Je moet zoveel mogelijk samen werken aan een droom, door alle ontwikkelingen heen” zegt Akke Wiersma, directeur van Stichting de Kubus, hét centrum voor kunst & cultuur in Lelystad.

Trots en plezier
Dat dit wij-gevoel en mede-eigenaarschap goed werkt, laten de onderzoeksresultaten zien. Bij de uitreiking licht Daphne Analbers van de MonitorGroep toe dat Kubus ten opzichte van andere organisaties in Nederland vooral hoog scoort op ‘werken bij een leuke organisatie’ en ‘trots zijn op het werk’. Ook zijn de medewerkers erg tevreden over de vrijheid die zij krijgen om zelf dingen te ondernemen. Akke Wiersma: “Persoonlijk leiderschap wordt bij Kubus gestimuleerd. We stropen met zijn allen de mouwen op en iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. En dat we dat met plezier en een enorme drive doen, dat merkt de klant ook. Wij verkopen onze passie.”

Blijven dromen
Maar hoe houd je dat plezier en die tevredenheid hoog in tijden dat het minder gaat? In 2013 en 2015 vonden er reorganisaties plaats bij Kubus en hebben zij echt moeten kijken hoe ze de subsidies die ze kregen zo goed mogelijk konden besteden. Akke Wiersma: “Het is belangrijk om iedereen daarbij te betrekken. Maar net zo belangrijk is het om te blijven dromen. Ook als het minder gaat. Kijk naar de wielrenner Johnny Hoogerland die na een zeer pijnlijke val in het prikkeldraad weer op zijn fiets stapt. Dat is omdat hij een droom heeft, een hoger doel.” Akke Wiersma vertelt dat ook zij zo’n droom hadden: een nieuwe entree die uitnodigde om binnen te lopen en Kubus een open en gastvrije uitstraling gaf. “En dat is gelukt! De nieuwe entree is er,” vertelt ze trots. “En dat komt omdat wij ons als groep onuitputtelijk en met veel liefde en veerkracht blijven inzetten voor ons hoger doel: groeien door kunst.”

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.