Contact, adres en openingstijden

Kom erbij tijdens het Kom erbij Festival 65+

30/08/2018

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseren Kubus en het Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) het ‘Kom Erbij Festival Flevoland’. Het Kom erbij Festival is geheel gratis en staat open voor ouderen, zorg- en kunstprofessionals, welzijnsinstanties en ambtenaren cultuur- en zorg/welzijn. Het evenement vindt plaats op vrijdag 28 september in Kubus te Lelystad van 10.00 tot 17.00 uur. 

Motto van de Week tegen Eenzaamheid 2018 is: ‘Kom erbij!’. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken. Het festival is daarom niet alleen een gezellig uitje voor ouderen, maar ook een eerste moment om professionals uit de zorg en de kunsten samen met ouderen te laten ervaren wat kunst en cultuur kan betekenen voor ouderen.

De kracht van kunst
Door middel van kunst kunnen ouderen nieuwe ervaringen en sociale contacten op doen. Met deze positieve actie wil CAF aandacht vragen en actie ondernemen voor het grote probleem van eenzaamheid. Initiatiefnemer en organisator van het festival Myriam Cloosterman: “Kunst biedt ook voor ouderen de mogelijkheid om sociale contacten op te doen en te verbinden. Ook biedt kunst manieren om plezier te maken en emoties te uiten. Door bezig te zijn met kunst boor je andere lagen van jezelf aan. Vaak verbaas je jezelf over wat er dan met je gebeurd!”

Marianne Peelen (82 jaar) deed eerder al mee aan kunstworkshops van Kubus in één van de Lelystadse buurtkamers: “Het is leuk om op oudere leeftijd iets nieuws te leren. Binnenkort ga ik boetseren, daar verheug ik me erg op. Ik geniet echt van de kunstzinnige activiteiten en ik heb er zelfs een goede vriendin aan overgehouden.”

Workshops en werksessie voor de professionals
Voor professionals uit de ouderenzorg en professionals uit de kunsten zijn er workshops van kunstenaars die een eigen werkwijze met ouderen reeds hebben ontwikkeld. Bovendien is er een werksessie waarbij kunst- en zorgprofessionals met elkaar in contact worden gebracht om kennis en kunde uit te wisselen. CAF hoopt hiermee de samenwerking tussen de professionals uit beide sectoren te stimuleren en op termijn te kunnen faciliteren.

Samenwerken tegen eenzaamheid
Het Kom erbij Festival Flevoland vindt plaats in de Week tegen Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober). Door aan te sluiten bij de Week tegen Eenzaamheid wil CAF de mogelijkheden voor samenwerking tussen de zorg- en kunstprofessional belichten.

Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van 27 september t/m 6 oktober en wordt voor de negende keer georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. Op www.samentegeneenzaamheid.nl vind je alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid 2018. Lees meer over eenzaamheid op www.eenzaam.nl.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.