Contact, adres en openingstijden

IKtoon, de aftrap

04/06/2019

Met een heerlijk zonnetje en drie podia in het Stadshart Lelystad vond zaterdag 1 juni de aftrap plaats van de campagne Iktoon. Rond 12.00 uur opende Kunst & Cultuur wethouder Peter Schot de maand van de amateurkunst samen met zo’n 100 amateurkunstenaars, dansers, zangers en muzikanten uit Lelystad. 

Vergezeld door Akke Wiersma, directeur van Kubus, gaf hij met een slag op de gong het startsein voor deze maand in het stadhuis. Daar werd vervolgens gezongen door een heus ‘inloop koor’ onder de bezielende leiding van Petra van Overeem bijgestaan door Joshua Buijnink op de piano. Iedere aanwezige kon meezingen. Het was een muzikaal feestje dat voor herhaling vatbaar is. Samen zingen verbindt blijkt wel uit de geluiden om ons heen zoals: ‘Kan dit niet vaker in het stadhuis plaatsvinden’ of ‘een ervaring die ik me blijvend zal herinneren’.

Naast samen zingen werden er, in kleine groepjes, bezoekers rondgeleid naar de werkkamer van de wethouder om daar in een expositie werken van Arno Kortekaas (keramiek) en schilderijen van Henk Siepel te aanschouwen. De hal van het stadhuis toonde voor de gelegenheid videokunst van multimedia kunstenaar André Broens.

Drie podia in de stad
Het was een schitterende dag, zo na Hemelvaart, en Lelystad was gezellig vol en druk. Op drie verschillende plekken kon een ieder in het centrum van de stad, de amateurkunst aanschouwen. Dans, slagwerk, en zang waren te zien en te horen. Lelystad liet zien hoe rijk we zijn aan mooie initiatieven wat betreft creativiteit en passie voor de kunsten.

De maand Iktoon kent een uitgebreid programma zowel landelijk als lokaal. Het Lelystadse programma vind je hier

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.