31 oktober 2022

Hoe ziet jouw ideale Kubus-programma eruit?

Wij zoeken creatieve breinen die een plek zoeken om hun ideeën over muziek, kunst en cultuur voor jongeren in Lelystad vorm te geven en te ontwikkelen. 

Jouw ideale Kubus-programma
Eén van de ambities van Kubus is het beter bereiken en aanspreken van jongeren uit verschillende Lelystadse wijken. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Je kunt als jongerenambassadeur (kritisch) meedenken over ons cursusaanbod: wat spreekt je aan, wat mis je en welke ideeën over kunst en cultuur voor Lelystad heb je zelf? Ook denk je mee en geef je advies over het benaderen van nieuwe en jonge doelgroepen.

De toekomst begint bij de stem van jongeren
Als jongerenambassadeur werk je samen met een groep jongeren naar de uitwerking van jouw ideale Kubus-programma. Weet jij jouw ideeën waar te maken? Wil jij aansluiten als jongerenambassadeur? Ben je tussen de 12 en 21 jaar? Meld je dan nu aan via deze link of app naar 06 18 53 08 25! Aanmelden kan t/m 1 december 2022.

Genieten van kunst en cultuur! Of je nu bij ons, op school of in de wijk je creativiteit tot bloei laat komen. Dat maakt niet uit. Kubus is er voor iedereen en zorgt ervoor dat jong en oud, beginner en gevorderde, mensen met en zonder beperking kan genieten van een breed kunst- en cultuuraanbod. Wij maken kunst zichtbaar en zorgen ervoor dat iedereen in Lelystad daarvan kan genieten!

Wij bieden een gevarieerd kunstaanbod, waaronder cursussen en workshops. Ruim 1500 cursisten werken wekelijks aan hun creatieve talent dankzij de cursussen die wij samenstellen. Wij zijn er stiekem dan ook best wel trots op dat iedere Lelystedeling vroeg of laat Kubus tegen het lijf loopt. Daar doen we het voor. Wij zijn ook theater, concertzaal, open podium en tentoonstellingsruimte. Kortom, dé plek om je kunsten te tonen aan publiek. We hopen dan ook dan zoveel mogelijk mensen zich thuis en welkom voelen in de Kubus!

Jongerenambassadeurs is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). In heel Nederland matcht Jongerenambassadeurs jongeren aan organisaties met relevante vraagstukken voor jongeren. Zo krijgen de jongeren de kans hun stem te laten horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Jongerenambassadeurs gelooft in de kracht en onmisbare impact van jongeren. Met hun energie, ideeën en adviezen zetten zij de wereld positief in beweging!