Contact, adres en openingstijden

Hoe stimuleer je creativiteit bij kinderen als leerkracht?

24/11/2017

Op veel scholen wordt tegenwoordig het belang van het stimuleren van creativiteit bij kinderen gezien. Creatief, probleemoplossend en flexibel kunnen denken wordt als een belangrijke vaardigheid gezien voor kinderen om toegerust te zijn op de 21e eeuw. Maar hoe stimuleer je die creativiteit bij kinderen als leerkracht? 

Wat voor soort opdrachten geef je, waardoor ze ook echt creatief aan de slag kunnen en hoe begeleid je ze in een creatief proces? In deze film zie je beeldend kunstenaar Janneke Drulman aan het werk. Haar kracht ligt in het bijzonder bij het ontwaken van het creatieve potentieel van het kind. Kijk dus vooral hoe zij het aanpakt, want… Afkijken mag!

Voor een aantal leerkrachten uit de provincie Flevoland geldt dat ze binnenkort met hun groep leerlingen naar de voorstelling Houten Dromen en aansluitende workshop(s) gaan. Voor deze leerkrachten is daarom deze inspiratiefilm in het bijzonder ontwikkeld. Dit filmpje wordt voorafgaand aan de voorstelling bekeken en werkt als een soort kijkwijzer: wat zie ik terug in de voorstelling en workshop en hoe kan ik geïnspireerd raken als ik later met mijn leerlingen creatieve opdrachten doe? Leerkrachten kunnen met behulp van dit filmpje bij de kunstenaars afkijken hoe zij het creatieve proces met de kinderen aanpakken. Hoe werkt procesgerichte didactiek als je de kinderen creatieve opdrachten geeft en wat levert dit op? Door de combinatie van het zien van het filmpje, de voorstelling en het doelgericht afkijken bij de kunstenaars kunnen leerkrachten op een inspirerende en laagdrempelige manier, deskundiger worden in het begeleiden van creatieve processen in hun eigen klas.

De film 'Afkijken Mag' is een productie van FleCk (Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland). 
FleCk is onderdeel van Kubus. 

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.