Contact, adres en openingstijden

Flevoland danst samen tijdens Dance Gathering 2020

03/03/2020

Zondag 1 maart was het weer zo ver: Dance Gathering Flevoland! Dé jaarlijkse dag waarop dansend Flevoland elkaar ontmoet, samen leert en samen danst. Ongeveer 100 jonge dansers kwamen uit alle hoeken van Flevoland naar De Kubus in Lelystad.

Van hiphop tot klassiek
In de ochtend volgden de enthousiaste dansers drie supervette workshops van top-dansdocenten uit het hele land:

  • Hiphop door Victoria Ossipova, 5 O’ Clock Class
  • Klassiek door Wendy Paulusma, Het Nationale Ballet
  • Repertoire vs. Impro door Rami Tadrous, Le Ballet du Rhin
  • Mix Styles door Jeanne van Beek, 5 O’ Clock Class
  • Choreo-maken door Rein Luuring, éénvijfvijf

Drie winnaars tijdens de danswedstrijd
Na de workshops en een gezellige lunch was het tijd voor een beetje competitie: de danswedstrijd. In een volle Kubus-theaterzaal lieten de Flevolandse dansers een korte choreografie zien, die zelf hebben gemaakt of door een choreograaf/dansdocent gemaakt is. Deelnemen kon als solist of in groepsvorm.

Gewoonlijk is er één prijs voor de beste zelfgemaakte dansprestatie. Dit jaar vond de vakjury, samengesteld uit de dansdocenten, dat er twee winnaars aangewezen moesten worden: Lion Ben Salem en Auréie Morel van Maurik. Beide winnaars zijn 12 jaar en komen uit Lelystad.

De prijs voor de beste choreografie ging dit jaar naar ‘Verloren’, gedanst door de groep Kubus 15+ van Kubus dansdocent Maaike Hazelaar.


Over Dance Gathering Flevoland

Dance Gathering Flevoland is een initiatief van Kunstlink Flevoland (onderdeel van Stichting de Kubus) om jonge dansers samen te brengen, elkaars werk te zien en hun talent verder te ontwikkelen. Dance Gathering wordt in samenwerking met Agora Theater, URBN Village, Theater Posa en Kunstbende Flevoland georganiseerd en uitgevoerd samen met de Flevolandse dansscholen.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.