Contact, adres en openingstijden

De Kubus: 'Typerend voor het centrum'

28/06/2019

Het is één van de meest beeldbepalende gebouwen in het centrum van Lelystad: de Kubus. Het centrum voor kunst en cultuur werd gebouwd in de jaren '80 en is sindsdien geroemd om zijn ontwerp. De erfgoedcommissie heeft het gebouw genomineerd om een gemeentelijk monument te worden.

"Er zit heel veel detaillering in. Aan de buitenkant zijn bloembakken aangebracht. Tegenwoordig zie je dat niet meer." Vol enthousiasme vertelt André van Holk van de Erfgoedcommissie in Lelystad over de Kubus. "Het is een beeldbepalend gebouw." Als het officieel een monument wordt, dan mogen van de erfgoedcommissie geen grote wijzigingen aangebracht worden aan het gebouw en aan de omgeving.

"Als je een torenflat voor de Kubus zet, tast je het monument aan." De Omgevingswet moet volgens Van Holk daar een stokje voor steken. Ook Lidwine Spoormans van de TU Delft is erg te spreken over de Kubus. "De kwaliteit van het gebouw zit in de details." Als voorbeeld noemt ze de brandslang die bij het trappenhuis is geplaatst. In de betonnen muur is een uitsparing gemaakt voor de slang. "Als je er op let, zie je hoe mooi dit is ontworpen."

Bekijk hier de video die Omroep Flevoland hierover heeft gemaakt. 

Bron: Omroep Flevoland

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.